Skip to main content
::

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στα ανοιχτά της Ηλείας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές και στη Ζάκυνθο.

Το ακριβές επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων.

-         Γεωδυναμικό Ινστιτούτο -Η καταγραφή του σεισμού

Σημειώνεται ότι ένα λεπτό νωρίτερα, στις 9:11, σημειώθηκε σεισμός 4,5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 34,1 χιλιόμετρα και επίκεντρο τα 17 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Στροφάδων, ενώ μετά την ισχυρή δόνηση των 5,7 Ρίχτερ ακολούθησε μετασεισμός 2,9 Ρίχτερ.

-         Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Είναι νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Πρόκειται για δύο σεισμούς, ανοιχτά των Φιλιατρών. Κανείς από τους δύο δεν εμπνέι ανησυχία γιατί έχουν καταγραφεί σε θαλάσσιο χώρο με μεγάλο εστιακό βάθος», είπε νωρίτερα ο Ευθύμιος Λέκκας στο protothema.gr.

Από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης έκανε λόγο στον ΑΝΤ1 για ένα σεισμό, ο οποοίος «δεν εμπνέει ανησυχία».

Δείτε επίσης

του Δημήτρη Τετράδη
"Συντονιστείτε"