Στη σύσταση επιτροπής για την αναζήτηση παρόχου ενέργειας προχώρησε η ΔΕΥΑΖ μετά τη λήξη της σύμβασης με τη Volterra
Η συγχώνευση της εταιρείας Volterra, πάροχος ενέργειας, με την Metlen Energy & Metals Protergia και τις συνέπειες που επιφέρει στην λειτουργία της ΔΕΥΑΖ, απασχόλησαν μεταξύ άλλων την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ,Διονύσης Τουρκάκης, ενημέρωσε το σώμα και προχώρησε σε ανακοινώσεις για την διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν, καθώς ούτε η Volterra, αλλά ούτε και η Metlen Energy, έχουν πρόθεση ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης, η οποία βρίσκεται κοντά στην συμβατική ημερομηνία ληξης,31 Ιουνίου 2025, λόγω των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όπως έγινε γνωστό από την Αν/τρια Γενική Διευθύντρια κ. Λαγοδήμου, το ποσό που έχει συνολικά διακανονιστεί ανέρχεται σε 3.179.000 Ε, ενώ έχουν εξοφληθεί 800.000 Ε, εκκρεμεί το ποσό των 600.000 Ε, από τον φλεβάρη του 2025 μέχρι τον Ιούνιο του 2025.
«Από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2024 τα τρέχοντα ήταν 1,5 εκατ. Ε, τα οποία εξοφλήσαμε. Το πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά τους λογαριασμού από τον Γενάρη και μετά με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να μην δίνουμε τη δόση δηλαδή τα τρέχοντα ..» επισήμανε χαρακτηριστικά η κ.Λαγόδημου.
Με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ βρίσκεται στην αναζήτηση άλλου παρόχου όπως η ΔΕΗ, που όμως και στην περίπτωση αυτή υπάρχουν οφειλές που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια Ε.
Ο κ.Τουρκάκης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, πρότεινε τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής εργασίας που θα εξετάσει το θέμα και θα προχωρήσει σε προτάσεις.
Ακολουθεί το σχετικό video - Η συζήτηση του θέματος στο 25:46