ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η συνδιοργάνωση Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου πέτυχε.

Η συνεργασία άψογη και το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Γι αυτό ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Διονύση Μυλωνά που με ουσιαστικό ενδιαφέρον στάθηκε δίπλα σε ενα τόσο μεγάλο ιστορικό γεγονός,της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου,η οποία τοποθετείται δίπλα σε εκείνες της Σαλαμίνας και του Ακτίου.

Οι μαρτυρίες των αντιπροσωπειών που βρέθηκαν στη Ζάκυνθο για πρώτη φορά,απο όλα τα Επτάνησα,επιβεβαιώνουν το αληθές.

 Ανέφεραν χαρακτηριστικά: "Εχει μεγάλη σημασία οτι βρεθήκαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί στη Ζάκυνθο αλλα μεγαλύτερη γιατί συνεορτάσαμε το μεγάλο ιστορικό γεγονός της κοσμοβόητης Ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571και τη συμμετοχή των Επτανησίων σε αυτή"

 Να αναλογιστούμε οτι στις 38000 ανδρών,οι 15000 ήταν Ελληνες Επτανήσιοι.

Αντισταθμιστικά οφέλη: Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των νησιών μας,ενίσχυση της Επτανησιακής συνείδησης και προβολή της κοινής μας ιστορίας και πολιτισμού.

Συγκινητικό το "ματσέτο" που σχηματίστηκε απο τα νησιά φέροντας το καθένα το χαρακτηριστικό του φυτό η λουλούδι που φύεται στη δική του γη και ενωμένα πλέον σχημάτισαν το μεγάλο μπουκέτο-ματσέτο. Αυτό ήταν το μυροβόλο Ιόνιο.

Στήν εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο πατήρ Παναγιώτης Σπουργίτης,εκπροσωπόντας τον Σεβ.Μητροπολίτη Ζακύνθουκκ. Διονύσιο,ο Βουλευτής Ζακυνθου κ. Στ. Κοντονής,ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Δ. Μυλωνάς,η Περιφερειακή σύμβουλος Ιθάκης κ. Σμαράγδα Σαρδελή,ο Δήμαρχος Κυθηραίων κ. Θ. Κουκούλης,ο Δημαρχος Παξών κ. Σπ.Μπογδάνος. Επίσης παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κυθηραίων κ. Μιχ. Πρωτοψάλτης και ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Κυθήρων κ Λαζ. Βέζος.

 Σε όλες τις αντιπροσωπείες των νησιών,συμπεριλαμβανομένης και αυτής του συλλόγου "Μορφές" Κατασταρίου Ζακύνθου,τους ευχόμαστε και του χρόνου.

Επιθυμούμε και είναι καθήκον μας να γνωστοποιήσουμε δια του τύπου τα ξενοδοχεία που συνέβαλλαν καθοριστικά ώστε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο της κοσμοιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571 και της συμμετοχής των Επτανησίων σε αυτή,αφού φιλοξένησαν το σύνολο των σχημάτων από Ιθάκη,Κέρκυρα,Κεφαλλονιά,Κύ-θηρα,Λευκάδα και Παξούς. 1. Alexandra Beach Hotel (Γιακουμέλος Νίκος) Τσιλιβί 2. Planos Bay Hotel (Ξένος Χρήστος) Τσιλιβί 3) Tsilivi Beach Hotel (Κολπονδίνος Θεοδωρος) Τσιλιβι 4) Mamfredas Resort (Παναγιώτης Μαμφρέδας) Τσιλιβί5) Caretta Beach Hotel (Παν. Μυλωνας) Καλαμακι.

 Επίσης τον ιδιοκτήτη σκαφών Κώστα Μαυρία απο το Τσιλιβί για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

 Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο,Τσιλιβί Ζάκυνθος


Ζάκυνθος Καιρός