ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ξενοδόχους του νησιού μας, κ.κ. Νικολουδάκη Αντώνη και Ξένο Χρήστο για την ευγενική χορηγία τους προς το Σχολείο μας με τα ποσά των 1000 και 300 ευρώ, αντίστοιχα και τη συμβολή τους στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. 
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Νικολουδάκης προσφέρθηκε εξαρχής να καλύψει όλη τη δαπάνη των 1.300 ευρώ, εκφράζοντας γενναιόδωρα το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη Λιθακιά, τόπο καταγωγής της συζύγου του, όπου βρίσκεται και το Σχολείο των παιδιών του. Παρά το γεγονός αυτό, ο κ. Ξένος Χρήστος προσφέρθηκε να βοηθήσει και αυτός με το ποσό των 300 ευρώ.
   Με την αρωγή αυτή κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών της Γ' τάξης στην Αρχαία Μεσσήνη, στις 12 Απριλίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση αρχαίας τραγωδίας, ''Αντιγόνη'' του Σοφοκλή.
  Έτσι, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, έχοντας μια ουσιαστική και βιωματική επαφή με το κλασικό αριστούργημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να μυηθούν στις ανθρωπιστικές αξίες , να σκεφτούν, να ευαισθητοποιηθούν και να αναζητήσουν το βαθύτερο νόημα της ζωής, εμπνευσμένοι από το ανθρωπιστικό μήνυμα της ηρωίδας:  ''ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν''.
Ζάκυνθος Καιρός