"Άναψε" τα αίματα για ακόμη μια φορά το πολυσυζητημένο θέμα των Σχεδίων Πόλεων σε συνάντηση που έγινε μεταξύ εκπροσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου, της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς, όπως επισημάνθηκε από μερίδα των συμμετεχόντων, ο Δήμος και η αρμόδια υπηρεσία του ΔΕΝ προχώρησαν το ζήτημα με την τυπική διαδικασία αλλά, προτίμησαν να επιρρίψουν ευθύνες στην Περιφερειακή Ενότητα...


Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Διονύση Κυβετού και του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά για το ποιός φορέας ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στα εν λόγω έργα , είναι γνωστές και ιδιαίτερα "θορυβώδεις", με τον Αντιδήμαρχο να "φωτογραφίζει" ως υπεύθυνο τον κ. Μυλωνά.

""Όπως διαπίστωσα κατά την διάρκεια της συνάντησης - με αφορμή το σχέδιο πόλης Ντουρέικα , ο κ. Κυβετός παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, δεν είχε καταθέσει επίσημα και ως όφειλε την προγραμματική σύμβαση στην Π.Ε." σχολίασε στην zantepress24 ο κ. Βαγγέλης Αρβανιτάκης, εκπρόσωπος του ΤΕΕ.

"Καθώς από το 2011 η αρμοδιότητα της Πολεοδομίας "πέρασε" στο δήμο, ο τελευταίος και αφού είχε ΟΛΑ τα απαραίτητα  έγγραφα έπρεπε να καταρτισει σχετική προγραμματική σύμβαση (με μελέτες που θα είχε προχωρήσει)  την οποία θα έστελνε στην Περιφέρεια. Ρώτησα σχετικά τον κ. Κυβετό και όπως αντιλήφθηκα , δυστυχώς, δεν είχε ακολουθήσει την επίσημη διαδικασία...

"Για να προχωρήσει τόσο το συγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης όσο και όλα τα άλλα, χρειάζεται να συνταχθεί το εν λόγω έγγραφο, να είναι πλήρες και αναλυτικό ώστε να υπογραφεί από τον Αντιπεριφερειάρχη" σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ.

Χαρακτηριστική πάντως, ήταν και η δήλωση του μελετητή κατά την συνάντηση, ο οποίος έκανε λόγο για "διελκυστίνδα" μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας (..).

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μυλωνάς με δηλώσεις του στην zantepress24:

"Από τον Φεβρουάριο του 2011 που πήραν όλα τα στοιχεία και τους φακέλους από τη Νομαρχία, έπρεπε να φτάσουμε στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 για να αποδειχτεί περίτρανα πως ότι ζήταγαν, ότι ισχυρίζονταν, ήταν λάθος! " επισήμανε σε έντονο ύφος ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος κοινοποίησε και το σχετικό έγγραφο που στάλθηκε από τον δήμο.

"Για του λόγου το αληθές, υπάρχουν και τα γραπτά. Προτιμώ να μη λέω πολλά και να μιλάω με στοιχεία! Ορίστε λοιπόν και ότι άλλο ίσως ειπωθεί, για εμένα πρόκειται για δηλώσεις εκ του πονηρού!".