ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ένα υψηλό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία για το κλείσιμο ή την ανανέωση συνεργασιών θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο IEC "Expocentre" στην Μόσχα, στις 19-22/3/2014.

Ο λόγος για την  21η διεθνή τουριστική έκθεση MITT που από το 1994 αποτελεί σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της Ρωσίας της Ευρώπης και όχι μόνο .

Την   διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ 2014 , στην οποία συμμετέχουν πάνω από 3.000  εταιρείες από 197 προορισμούς ( ταξιδιωτικά Γραφεία, Τουριστικοί πράκτορες,  Ξενοδόχοι, Ιατρικός τουρισμός, Τεχνολογία Πληροφορικής σχετική με τον κλάδο,  Ξενοδοχεία-καταλύματα, Μεταφορείς-εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωποι τουρισμών- μουσείων- αξιοθέατων-κέντρων ψυχαγωγίας, επιχειρηματικός τουρισμός, ΜΜΕ κα), την παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα μέσα σε τέσσερις μέρες και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ρωσικού υπουργείου αθλητισμού-τουρισμού-πολιτικής για τη νεολαία, του Ομοσπονδιακού Συμβούλιου, της Επιτροπής Τουρισμούς της Μόσχας, της Επιτροπής της Βουλής (Δούμα)  για τον Πολιτισμό και τέλος της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ένωσης, PATA, UNWTO.

Ο Δήμος Ζακύνθου, θα συμμετέχει στην «ΜΙΤΤ 2014» με δικό του περίπτερο και θα εκπροσωπηθεί από το μέλος του Οργανισμού Τουρισμού και Πρόεδρο Ξενοδόχων Δ.Ε. Αρκαδίων κ.Θοδωρή Κολπονδίνο.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, κ.Π. Κολύρης, σε επικοινωνία του με την ZantePress24, δήλωσε «Η έκθεση της Μόσχας είναι σημαντικότατη και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πέρυσι οι αφίξεις που είχαμε από Μόσχα στο νησί μας, έφτασαν το 170%. Τη φετινή περίοδο προσδοκούμε επιπλέον αύξηση της τάξεως του 50% με την προϋπόθεση τα γεγονότα στην Κριμαία να μην αναχαιτίσουν το ρεύμα προς την Ζάκυνθο».

Παράλληλα με την τοποθέτηση του για την Διεθνή ¨Εκθεση της Μόσχας, ο κ.Κολύρης αναφέρθηκε και σε μια σημαντική επιχειρηματική αποστολή,  που θα πραγματοποιηθεί 30 Μαρτίου-2 Απριλίου 2014 στις Βρυξέλλες από τον  Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε. σε συνεργασία με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελληνικής Πρεσβείας και τον ΕΟΤ. για τον κλάδο τροφίμων - ποτών , με παράλληλες εκδηλώσεις των 13 Περιφερειών της χώρας.

Στις Βρυξέλλες το Δήμο Ζακύνθου θα εκπροσωπήσει ο ίδιος ο κ.Κολύρης που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, θεωρεί ότι «πρέπει να συμμετέχουμε παρουσιάζοντας εκτός από τους  τουριστικούς προορισμούς και τα προϊόντα μας. Είμαστε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της ένωσης κι εκπροσώπους παραγωγών του νησιού και ήδη αρκετοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Θεωρώ ότι η Ζάκυνθος θα έχει να παρουσιάσει ένα πολύ καλό περίπτερο».