ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σχετικά με το ζήτημα του δανείου του πρώην Δήμου Αρκαδίων και την αυτομήνυση του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Μποζίκη, η οποία τέθηκε στο αρχείο, ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής δήλωσε τα ακόλουθα :

Απαντώ σήμερα στον ψευδολόγο και συκοφάντη Δήμαρχο Ζακύνθου υπενθυμίζοντας  το  περιεχόμενο του δελτίου τύπου μου από 17-1-2014 σχετικά με το ζήτημα και προς ενημέρωση του ζακυνθινού λαού για να πληροφορηθεί το ποιόν του και τον τρόπο με τον οποίο λασπολογεί :

«Η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το έγγραφό της  επαναφέρει για πολλοστή φορά το ζήτημα της παροχής διευκρινίσεων από τον Δήμο Ζακύνθου  σχετικά με την υπόθεση  της  χρήσης του υπολοίπου δανείου, ανερχόμενου σε 265 χιλιάδες ευρώ, από τον πρώην Δήμο Αρκαδίων, η οποία είχε κινηθεί  βάσει καταγγελίας της πρωην δημοτικής συμβούλου κ. Ελένης Πυλαρινού το 2009. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η πρακτική του Δήμου Ζακύνθου να μην απαντά  επί μακρόν για το θέμα αυτό στα έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με δεδομένο μάλιστα και το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος Ζακύνθου ήταν Δήμαρχος Αρκαδίων κατά την κρίσιμη περίοδο. Τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε στο θέμα  με την υποβολή σχετικής ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα αυτό αλλά και για  να ελεγχθεί  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με τον εποπτικό της ρόλο στο ζήτημα . Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να παρέμβουν και εδώ  τα ειδικά ελεγκτικά  όργανα της δημόσιας διοίκησης για να διευκρινισθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιοι φέρουν την ευθύνη.»

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να διερευνήσει και να ελέγξει τις πράξεις και παραλείψεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου καθώς και του Δημάρχου και σχετικά θα υποβάλω αύριο και ερώτηση προς τη Βουλή για τις ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών να μην ελέγχουν τον υπόλογο Δήμαρχο. Ζητώ τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης και δεν γνωρίζω τίποτε σχετικά με το ίδιο το  περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας ούτε έχω εκφέρει κάποια οριστική κρίση. Η δε διαδικασία της αυτομήνυσης εκ μέρους του κ. Μποζίκη γελοιοποιεί την ποινική έρευνα και διαδικασία και είναι εύλογο να μην οδηγεί σε ασφαλή και πειστικά συμπεράσματα-για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, και ακολουθήθηκε.

Σήμερα μάλιστα που υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, Πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με παράνομα εντάλματα πληρωμής σε θέσεις διοικητικής ευθύνης του Δήμου Ζακύνθου, δημόσια συγγνώμη θα πρέπει να ζητήσει ο Δήμαρχος για τον τρόπο που διοικεί το δήμο και διαθέτει τα χρήματα των φορολογουμένων.