Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τις ενέργειες, τις παρεμβάσεις αλλά και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την καρναβαλική περίοδο, παραχώρησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών «Ο ΣΚΟΠΟΣ», κ.Νίκος Βαρδακαστάνης, φιλοξενούμενος στο στούντιο του IonianRadio.gr, στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη.

Έμφαση δόθηκε από τον κ.Βαρδακαστάνη, στην πετυχημένη χοροεσπερίδα από τους τρεις συλλόγους Βασιλικού (Επιχειρηματιών «Ο ΣΚΟΠΟΣ», Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Α.Ο), όπου εκτός του πολύ κόσμου, παρευρέθηκαν οι τοπικές αρχές, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Δ.Μυλωνάς, ο Δήμαρχος κ.Στ.Μποζίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γ.Αρμένης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ.Π.Αβράμης, ο Δημ.Σύμβουλος και υπευθ,αθλητισμού του Δήμου κ.Δ.Μουζάκης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Γ.Στασινόπουλος, οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι κ.Ηλίας Μαλλιάς και oκ.Τσιριγώτης, και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πετυχημένη εκδήλωση, ο κ.Βαρδακαστάνης, με νόημα σχολίασε, ότι «όπως συμβαίνει πάντα στη ζωή, έτσι και στην εκδήλωση υπήρξαν κάποια αγκάθια», χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις και μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα. Επίσης ενώ ευχαρίστησε πολλές φορές του Βασιλικιώτες για την συμμετοχή τους σε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις (Picollo – Τσικνοπέμπτη – Καρναβαλική Παρέλαση κα), προχώρησε  αναλυτικά στις επαφές που έχουν υπάρξει με τοπικούς παράγοντες και αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα παρουσίασε το περίγραμμα θέσεων και απόψεων του συλλόγου επαγγελματιών με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και το κοινό όφελος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κατέστη σαφές ότι ο κ.Βαρδακαστάνης, δεν περιορίστηκε σε προσεγγίσεις και δημοσιοσχετίστικου  χαρακτήρα επαφές, αλλά στην διεκδίκηση και στα αποτελέσματα που αυτά έδωσε και στην δημοσιότητα.  Ενδεικτική, αυτού του χαρακτήρα επαφών, ήταν η συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή, που είχε ως αποτέλεσμα, την ενίσχυση της Αστυνόμευσης στην περιοχή, μετά τα έντονα κρούσματα κλοπών που υπήρξαν στην διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που είχε ενεργοποιήσει και τους κατοίκους του Βασιλικού , οι οποίοι «αστυνόμευαν» την περιοχή.

Αναφορικά με την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ.Βαρδακαστάνης, είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου κατέληξαν όπως και τα προηγούμενα χρόνια να υπάρξει παρακολούθηση, πρόβλεψη και προστασία της περιοχής για την αποφυγή πυρκαγιών.

Επίσης ο Πρόεδρος επιχειρηματιών Βασιλικού, αναφέρθηκε στις επαφές του με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Δ.Μυλωνά καθώς  και  στις δεσμεύσεις, αποφάσεις και παρεμβάσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά του και οι οποίες αναλυτικά παρουσιάζονται στην εκπομπή του ΙοnianRadio.gr, με ενδεικτική την παρέμβαση στο ποτάμι Αγίου Χαραλάμπη (γεγονός που έχει απασχολήσει και τους κατοίκους του Βασιλικού), με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (όσο αφορά τις παρεμβάσεις), ώστε να μην υπάρξει δυσχέρεια στην μετακίνηση επισκεπτών και πολιτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιήσει ο κ.Βαρδακαστάνης και με τον Δήμαρχο κ. Σ.Μποζίκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ.Π.Αβράμη για το θέμα της υδροδότησης του Βασιλικού, όπου όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αναγνωρίζει τις προσπάθειες  της ΔΕΥΑΖ, αλλά το καλοκαίρι ο Βασιλικός, πρέπει να έχει νερό».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε για την συνεργασία του με τον Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ.Α.Ξένο, ενώ εμφανίστηκε υποστηρικτής του Οργανισμού Τουρισμού θέτοντας τις προσωπικές του απόψεις και θέσεις για την λειτουργιά του .

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (10.03.2014)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO