Πεδίο ισχυρής αντιπαράθεσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Βουλευτή Ζακύνθου

αποτελεί το δάνειο που λήφθηκε από τον πρώην Δήμο Αρκαδίων,με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στ. Μποζίκης να εκδόσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων καλεί τους … «συκοφάντες και  λασπολόγους να  ζητήσουν συγνώμη με πρώτο τον κ. Κοντονή, αν τους έχει μείνει λίγο φιλότιμο», επισημαίνοντας ότι… μετά από προανάκριση που διενεργήθηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να ασκηθεί εναντίον του Δημάρχου  ή άλλων δημοτικών συμβούλων του τότε δήμου Αρκαδίων οποιαδήποτε κατηγορία για την υπόθεση αυτού του δανείου. Συγκριμένα  ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, αναφορικά με το δάνειο που λήφθηκε από τον πρώην Δήμο Αρκαδίων, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Το 2006 ο Δήμος Αρκαδίων επί δημαρχίας Μ. Δρογγίτη είχε λάβει δάνειο 700.000€. Για την αποπληρωμή των οφειλών του δήμου εκταμιεύτηκε μέρος του δανείου που ανέρχεται στις 450.000€.

Επί των ημερών μου το υπόλοιπο 250.000€ περίπου δεν το χρησιμοποίησα για την αποπληρωμή των οφειλών του δανείου αλλά για άλλες ΝΟΜΙΜΕΣ οφειλές του Δήμου (Μισθοδοσία, Σύνδεσμοι κ.α.). Αυτή την παρατυπία μου, ο κ. Κοντονής Βουλευτής Ζακύνθου και διάφορα Μέσα Ενημέρωσης της Ζακύνθου το τελευταίο χρονικό διάστημα την έχουν κάνει σημαία διαδίδοντας απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες.

Είχα φροντίσει, όμως, εγώ και με μηνυτήρια αναφορά η οποία στρεφόταν κατά του προσώπου μου να αναφέρω στον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου όλο το ιστορικό του δανείου.

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης που δήμαρχος μηνύει τον εαυτό του.

Θεώρησα υποχρέωση μου να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση της δικαιοσύνης δεδομένου ότι αφενός μεν το παρελθόν της αυτοδιοίκησης στη Ζάκυνθο είναι γεμάτο σκάνδαλα και αφετέρου εμείς εκλεχθήκαμε με την υπόσχεση της απόλυτης διαφάνειας σε όλα.

Μετά από προανάκριση που διενεργήθηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να ασκηθεί κατ’ εμού ή άλλων δημοτικών συμβούλων του τότε δήμου Αρκαδίων οποιαδήποτε κατηγορία για την υπόθεση αυτού του δανείου.

Μετά από όλα αυτά οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι ας ζητήσουν συγνώμη με πρώτο τον κ. Κοντονή, αν τους έχει μείνει λίγο φιλότιμο.

Ο Στ. Μποζίκης και οι συνεργάτες του είναι τόσο καθαροί όσο κανείς άλλος.

Κάποιοι έχουν βάλει λάσπη στον ανεμιστήρα και την εκτοξεύουν εδώ και εκεί.

Να ξέρουν ότι δεν κολλάει σε μας και θα επιστρέψει στο πρόσωπό τους.

Δεν τελειώνουμε εδώ. Έρχεται η απάντηση για την Κινέζα, το ακίνητο του Γραφείου Κίνησης και εκεί θα λάβουν τις πρέπουσες απαντήσεις».