ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Ζακύνθου,

της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για ανέγερση της οικίας του Ugo Foscolo.

 «Για τον Δήμο Ζακύνθου αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή της οικίας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φωσκόλου και Κ. Ξένου, καθώς εκεί βρισκόταν το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο ποιητής», αναφέρει το γραφείο Δημάρχου με Δελτίο Τύπου…

«Για την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος ανέπτυξε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Ugo Foscolo». Οι φορείς επισφράγισαν τη συνεργασία τους με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας τον Φεβρουάριο του 2013 και σκοπός τους ήταν η εξεύρεση πόρων για την κατασκευή της οικίας και τη λειτουργία της ως «Μουσείο Ugo Foscolo». Οι πόροι εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (210.000 ευρώ) και με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης διατυπώθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

Οι τρεις φορείς θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του μουσείου, το οποίο θα ελέγχεται από επταμελή επιτροπή (2 εκπρόσωποι της Π.Ε, 2 εκπρόσωποι του Δήμου και 3 του πολιτιστικού συλλόγου).

Με την ολοκλήρωση του μουσείου, θα παραδοθεί στην ζακυνθινή κοινωνία ένα πολύ σημαντικό έργο πολιτισμού, που παράλληλα θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες που προέρχονται από την Ιταλία και όχι μόνο.».