Έντονη κριτική για την Κυβερνητική πολιτική που οδηγεί τη Χώρα σε «φτωχοποίηση και λιτότητα», εφαρμόζοντας με «ιερή προσήλωση» το μνημόνιο, άσκησε ο Βουλευτής Ζακύνθου κ.Σταύρος Κοντονής, φιλοξενούμενος στο στούντιο του ΙοnianRadiogr.

“Οδηγούμαστε σε επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Σύμφωνα με το μνημόνιο το έτος 2015, το ελληνικό δημόσιο θα εγγυάται συντάξεις έως 365 Ευρώ. Αυτό πρέπει να σταματήσει, η σημερινή Κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα επαναδιαπραγματευθεί το χρέος”, δήλωσε ο Βουλευτής Ζακύνθου επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι δημοσκοπήσεις ενόψει Ευρωεκλογών και (ίσως) Εθνικών  δίνουν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Κοντονής, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το νέο συνδυασμό «Ποτάμι» του κ.Σταύρου Θεοδωράκη δεν εξέφρασε καμία ανησυχία , ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Τα κόμματα κρίνονται με βάση την κοινωνική γείωση που έχουν και τις κοινωνικές τους αναφορές και όχι με ένα lifestyle το οποίο προωθείται έντεχνα και ορισμένες φορές ύποπτα.  Είναι εύκολο να δημιουργήσει κάποιος ένα κόμμα δύσκολο όμως να το κάνει να ριζώσει. Το “ΠOTAMI” δεν έχω ακούσει να έχει προγραμματικό σχεδιο, δεν έχω ακούσει καμία θέση του για τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Επιπλέον οι εισροές που έχει είναι από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια της συζήτησης, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη,  ο κ.Κοντονής τοποθετήθηκε στο θέμα του ΧΥΤΑ και του ΧΥΤΥ, τονίζοντας ότι προσέφυγαν στην προσφυγή γιατί «από τη στιγμή που η περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε μια ενδεχόμενη παρανομία» ενώ άφησε αιχμές για την σημερινή Δημοτική Αρχή, που δεν προχώρησε στην αδειοδότηση εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης στο χώρο του αεροδρομίου, αντιθέτως   υπέδειξε για την εναπόθεση των απορριμμάτων , τα «χρυσοφόρα» οικόπεδα  του Λίβα «για να έχουν κέρδος οι συγγενείς του κ.Ξένου».

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου κ.Δ.Τετράδη για την  αντιπρόταση που έχει να κάνει, ο κ.Κοντονής δήλωσε, «Πρέπει να μπει το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης, να ξεκινήσει η δημιουργία και η εγκατάσταση του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης στο αεροδρόμιο και τέλος να γίνει χωροθέτηση του ΧΥΤΥ με άποψη που θα πάρουμε από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα».

Συνεχίζοντας ο κ.Κοντονής, έκανε λόγο για την «πολιτική ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής», η οποία «ενδιαφέρεται για  το τώρα και την ψηφοθηρία», ενώ τόνισε ότι αυτό που χαρακτήρισε την πολιτική που ακολούθησε στην θητεία της, ήταν η «στασιμότητα σε θέματα ύδρευσης και απορριμμάτων και η απόλυτη αδιαφορία γενικότερα».

Αναφερόμενος στα θέματα που «τον τελευταίο λόγο έχει λάβει η Δικαιοσύνη», ο κ.Κοντονής επεσήμανε ότι με παρέμβαση του  ΣΥΡΙΖΑ το θέμα «αγοράς οικοπέδου στο Ρόιδο», δεν ολοκληρώθηκε και αναμένονται κυρώσεις, ενώ για την υπόθεση του «τμήματος αλλοδαπών τ.Δ.Αρκαδίων» έχουν κατατεθεί “συντριπτικά  στοιχεία”, στην Εισαγγελική Αρχή και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Σύντομα η αλήθεια θα λάμψει και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».

Oλοκληρώνοντας ο Βουλευτής Ζακυνθου έκανε λόγο και για την ΠΙΝ όπου τόνισε ότι τόσο ο κ.Σπύρου όσο και ο κ.Μυλωνάς πολιτεύτηκαν «ως Κυβερνητικοί υπάλληλοι»,  ενώ η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου , στο μοναδικό σημείο που ήταν θετική ήταν στην διεκδίκηση παραμονής των ΤΕΙ, στο νησί μας.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (06.03.2014)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO