ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Ιδρύθηκε «ΚΙΝΗΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ» με σκοπό να αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις , προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεση τους σε «κρατικές και τραπεζικές αυθαιρεσίες».

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε καλεί όλους τους Ζακυνθινούς να συντονίσουν  τη δράση τους  και "αλληλέγγυοι να αντισταθούμε στην επίθεση της κυβέρνησης, της τρόικας και των τραπεζών στα Ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις" για το σκοπό αυτό την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:00, στο «HotelYria», οδός Καποδιστρίου 4, παραχωρούν συνέντευξη τύπου.

Το δελτίο τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η «ΚΙΝΗΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ» σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:00, στο «HotelYria», οδός Καποδιστρίου 4, προκειμένου να επικοινωνήσουμε τις πρωτοβουλίες και δράσεις που προγραμματίζουμε ώστε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε:

1. Κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες

2. Κατασχέσεις/δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του δημοσίου

3. Δήμευση της ακίνητης περιουσίας μέσω της υπερφορολόγισης

4. Ποινικοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και της ιδιοκτησίας μέσω της δίωξης και τιμωρίας των θυμάτων της κρίσης

5. Στέρηση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως τροφή και ηλεκτρικό ρεύμα

Καλούμε όλους τους Ζακυνθινούς να συντονίσουμε τη δράση μας και αλληλέγγυοι να αντισταθούμε στην επίθεση της κυβέρνησης, της τρόικας και των τραπεζών στα Ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, πολεμάμε τον παραλογισμό που πλήττει τα θεμέλια της ζωής μας και της κοινωνικής συνοχής. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η πατρίδα είναι να σωθούν οι πολίτες της».