ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Φιλοξενούμενος στον ΙοnianRadio.gr , στην βραδυνή ενημερωτική εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη ήταν ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ.Σ.Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής  αναφέρθηκε στις… « επιτυχίες»  της Κυβέρνησης που δεν είναι τίποτα άλλο από «μια εικονική πραγματικότητα , μη ανταποκρινόμενη  στους δείκτες της οικονομίας και  στο επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού».

Συνεχίζοντας ο Βουλευτής Ζακύνθου, αναφέρθηκε στην αποχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ,  κ.Τσίπρα από την  τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παρουσία του Χέρμαν Βαν Ρομπάι και  του προέδρου της Κομισιόν ΖοζέΜπαρόζο.

«Στην απόφαση που πήρε το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής  ομάδας για το θέμα αυτό, θα συμπληρώσω, ότι  από την βλαχομπαρόκ φιέστα που στήθηκε στην Αθήνα, δεν έλειψε μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά απείχαν όλοι οι Πρόεδροι της Αντιπολίτευσης σύσσωμοι . Ήταν μια φιέστα πρόκληση της κοινής γνώμης του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κοντονής , τονίζοντας ότι ήταν απαράδεκτος ο αποκλεισμός του κέντρου της Αθήνας αλλά και της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων. Παράλληλα, σχολίασε αρνητικά  την αναβολή επίσκεψης  της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που  θα διενεργούσε την έρευνα, σχετικά με τις συνθήκες που μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο και στην πολιτική της Τροικα και η οποία υπαγορεύτηκε στον κ.Σούλτζ από τον ίδιο τον έλληνα Πρωθυπουργό.

«Στηνόταν αυτή η άθλια φιέστα υπό το κράτος μιας καταστολής άνευ προηγουμένου, η οποία συνιστά κράτος εκτάκτου  ανάγκης και από την άλλη συγκάλυψης της πραγματικότητας, να μην έρθει ούτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Κοντονής , επισημαίνοντας ότι «αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα δέχεται και δεν θα μπορούσε ο Πρόεδρος του, να βρίσκεται σε μια τέτοιου είδους σύναξη»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ.Δημήτρη Τετράδη  , για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ “ εντός ή  εκτός Ευρώπης”, ο Bουλευτής   χαρακτήρισε γραφική τη ΝΔ που θέτει τέτοια ζητήματα , αφού ουδέποτε για το ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε τέτοιο θέμα. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «τέτοιου είδους προσεγγίσεις γίνονται μόνο για να τρομοκρατηθεί η κοινωνία».

Τέλος ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε στη δημόσια παρέμβαση του, όπου ζητά διευκρινίσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Δ.Μυλωνά, για θέμα που συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο .

«Το έκανα γιατί ουδεμία σχέση έχω με αυτά που λέει ο κ.Μυλωνάς, με καλύπτει όμως που είπε ότι δεν αφορούσαν εμένα», δήλωσε ο  Βουλευτής  τονίζοντας πως το θέμα γι αυτόν έχει λήξει.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (8.1.2014)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO