«Τα βάρβαρα μέτρα πάνε χέρι - χέρι με την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας»

δηλώνει σε ανακοίνωση του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού να συμπαρασταθούν στις 10/1/2014 στην δίκη των συνδικαλιστών   Διονύση Συγούρου  , και  Δημήτρη Σούλη, καθώς και των πέντε αγροτών, που  συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Λούμπα Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

            «Την Παρασκευή 10 Γενάρη άλλο ένα δικαστήριο έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν σε βάρος τους τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές του νησιού.

            Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2010 ασκήθηκε δίωξη στους: Συγούρο Διονύση, πρώην Πρόεδρο του ΕΚΖ, Δημήτρη Σούλη, μέλους της Γραμματείας Ζακύνθου της ΠΑΣΥ και σε 5 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην περιοχή Λούμπα Ζακύνθου διαμαρτυρόμενοι στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

            Ουσιαστικά δηλαδή διώκονται αυτοί που αγωνίζονται να οργανώσουν την πάλη των ανθρώπων του μόχθου, προκειμένου να φρενάρουν τη λαίλαπα των μέτρων, που παίρνονται για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

            Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ποιους πραγματικά φοβάται.

Η δικομματική κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ταγμένη να υπηρετεί αυτό ακριβώς το κράτος, αφού είναι το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου.

Ξέρουν πολύ καλά ότι ο ταξικός εχθρός τους είναι οι εργαζόμενοι με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, που παλεύουν οργανωμένα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να μπολιάζονται όλο και περισσότερες συνειδήσεις με έναν άλλο σχεδιασμό του παραγόμενου πλούτου, απαλλαγμένο από τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.

Να είναι  σίγουροι ότι τα σχέδιά τους θα τσακιστούν σε αυτό που προσπαθούν πάση θυσία να εμποδίσουν, στον κυματοθραύστη του οργανωμένου εργατικού λαϊκού κινήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνδικαλιστές και τους αγρότες που αγωνίζονται.

Να συμμετέχουμε μαζικά στο δικαστήριο   την Παρασκευή 10 Γενάρη να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών. Εμείς έχουμε τη δύναμη.

Όλοι την Παρασκευή 10 Γενάρη    9:00΄πμ στα  δικαστήρια».