ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου καταγγέλλει τη νέα Σ.Σ.Ε. των Ξεν/λων που υπέγραψε μέσα στα Χριστούγεννα η Ομοσπονδία του κλάδου.

 Παρά τις τυμπανοκρουσίες από τα αστικά Μ.Μ.Ε. ότι υπογράφηκε Σ.Σ.Ε. με αύξηση 1%, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Για άλλη μια φορά δηλαδή οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους.

 Στην πραγματικότητα η αύξηση είναι για το 2015 ενώ κρύβουν ότι θα επιτρέπεται πλέον η 9ωρη εργασία χωρίς να υπολογίζεται υπερωρία.

Κρύβουν επίσης την 10ωρη εργασία, πάλι χωρίς  υπερωρία, όταν η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι πάνω από 75%.

 Μιλάμε για περαιτέρω ξεζούμισμα των εργαζομένων του κλάδου ενώ για τους ξενοδόχους αποτελεί « χριστουγεννιάτικο δώρο» με την απόλυτη συγκατάθεση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας.

                 Οι 6.000 ξεν/λοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό του νησιού μας βίωσαν στο πετσί τους την εντατικοποίηση της εργασίας στο όνομα της κρίσης όπως και τις περικοπές στις αποδοχές τους που σε συνδυασμό με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς έκαναν τη ζωή τους «κόλαση». Άγχος για το μέλλον, μυοσκελετικές ασθένειες, καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα είναι αυτά που αποκομίζουν κάθε καλοκαιρινή σαιζόν οι συνάδελφοι ξεν/λοι. Όλα αυτά για να πλουτίζουν μια χούφτα ξενοδόχοι από τον ιδρώτα και το μόχθο των εργαζομένων στις κουζίνες και τα υπόγεια.

                Η κατάπτυστη σύμβαση έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τη σαπίλα του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Από την μία μόνο για την Ζάκυνθο έχουμε 15% αύξηση στις αφίξεις με ταυτόχρονη αύξηση στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, από την άλλη να χειροτερεύει η ζωή των εργαζομένων.

                Αυτό το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα υπηρετεί η δικομματική  κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Είναι το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου που μαζί με τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού κάνουν ότι μπορούν για να τρομοκρατούν, να αποπροσανατολίζουν, να αμβλύνονται συνειδήσεις.

 Το μόνο που τους φοβίζει είναι η οργάνωση και πάλη  μέσα από τις γραμμές του ταξικού  συνδικαλιστικού κινήματος. Η αποφασιστική συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, με κατεύθυνση την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μπορεί να τους σταματήσει.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα σχεδιασμό της οικονομίας που ο ξεν/λος θα έχει δικαίωμα στις διακοπές, την αναψυχή για να μπορέσει να  αναπληρώσει την εργατική του δύναμη.

Καμιά αυταπάτη να μην υπάρχει για την εργασιακή ειρήνη που θέλουν να επιβάλλουν , τα συμφέροντα των ξεν/λων δεν είναι κοινά με τους ξενοδόχους.