ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μήνυμα στους υποψήφιους που έχουν την πρόθεση να ηγηθούν

στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές,απευθύνει με ανακοίνωση του ο Δρ Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνος Δ Καποδίστριας, που στο παρελθόν είχε διατελέσει Πρόεδρος του τοπικού μας Επιμελητηρίου.

Ο κ.Καποδίστριας, μέσα από την ανακοίνωση του, επισημαίνει  τα «ελάχιστα απαιτούμενα» που χρειάζονται ,προκειμένου να δημιουργηθεί μία άξια Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με δυνατότητες  να προσφέρει  ελπίδα, όραμα και προοπτική για τα νησιά μας.

Η ανακοίνωση του κ.Καποδίστρια , συγκεκριμένα αναφέρει:

«Προς Υποψηφίους Ιόνιους ….Ηγέτες…..

«Στ’ αυτιά μου δε χωράνε υποσχέσεις

το έργο το `χω δει μη με τρελαίνετε…..»

Πριν από χρόνια, συγκεκριμένα το 2010, όταν τότε επιχειρηματολογούσαμε  για την αναγκαιότητα ή όχι μιας Ενιαίας περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως Πρόεδρος τότε του Επιμελητηρίου Ζακύνθου είχα πάρει με ξεκάθαρη  θέση δημοσιεύοντας ένα κείμενο με τίτλο «Ιόνια Περιφέρεια, Επιλογή με παρελθόν , παρόν και μέλλον» που σαν επίλογο έγραφε : «Ας επιλέξουμε με την καρδιά και με το νου……..»

Από τότε πέρασαν 3 χρόνια.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έγινε πραγματικότητα. Τα Περιφερειακά Συμβούλια ως σύγχρονο γενόσημο της  Ιόνιας Βουλής γίνονται μεν κανονικά αλλά δυστυχώς μου ξεριζώνουν την έμπνευση και μου θολώνουν το όνειρο που είχα…

Αναγκαστικά λοιπόν, για να μην γυρίσω τις πλάτες μου στο μέλλον, προσαρμόζομαι  στο παρόν  και οξύνοντας τα ορθολογιστικά μου αντανακλαστικά, απευθύνομαι σε αυτούς που θα θελήσουν να ηγηθούν και που θέλουν να δώσουν πραγματική ελπίδα και όραμα στα νησιά μας στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές.

 Το άμεσα ερωτήματα που λογικά προκύπτουν σε κάθε Ιόνιο πολίτη είναι με ποιο τρόπο και με ποια κίνητρα, ο ενδιαφερόμενος για Περιφερειάρχης, θα προσεγγίσει ανθρώπους με διάθεση, άποψη και όραμα για τα νησιά μας.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα για μια συνεργασία  στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και αυτά που μπορούν να δώσουν κάποια ελπίδα στο κόσμο που ανησυχεί είναι:

-Σοβαρές προγραμματικές συμφωνίες για την ανάπτυξη κάθε νησιού και όλων μαζί.

-Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

-Ενεργοποίηση  της σημαντικής  αποστολής των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών.

- Άμεση παραγωγή έργου με αναλογική χωρική κατανομή.

- Δημιουργία Υποδομών  και κίνητρα για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

- Σύνδεση των νησιών του Ιονίου.

-Γρήγορη πορεία ωρίμανσης έργων και ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

- Αποτελεσματικά και Ουσιαστικά Περιφερειακά Συμβούλια.

-Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι με γνώση και  αρμοδιότητες στον τόπο τους.

-Ανάδειξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε παγκόσμιο επίπεδο ως περιβαλλοντικό, εικαστικό, θρησκευτικό και γαστρονομικό νησιωτικό τόπο φιλοξενίας.

 Ο ….υποψήφιος Ιόνιος…Ηγέτης, θα πρέπει να   συζητήσει κατ αρχήν δημόσια αυτά τα θέματα  και να  υπάρξει δέσμευση όλων για τους κανόνες ,τα πλαίσια αρχών και στόχων της επόμενης Περιφερειακής Διοίκησης γιατί  τότε και μόνο  θα μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία στην βάση μιας  ισότιμης συνεργασίας, με προοπτική και όραμα για τα νησιά μας

Τότε μόνο θα κάνουμε τη διαφορά! Διαφορετικά θα είμαστε …μια από τα ίδια!

Τότε και μόνο τότε το όνειρο μιας άξιας Ιόνιας Περιφέρειας ίσως  γίνει και πραγματικότητα».