ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν τις προηγούμενες ημέρες στο νησί μας αποκολλήθηκε βράχος από το ψήλωμα της Μπόχαλης και κατολίσθησε, «φρενάροντας» κυριολεκτικά λίγα μέτρα από κατοικημένη περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι κατολισθήσεις στην περιοχή είναι συχνές αλλά πρώτη φορά αποκολλήθηκε τόσο μεγάλο κομμάτι βράχου που παραλίγο μάλιστα να θέσει  σε κίνδυνο , ανθρώπινες ζωές.

«Λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε σπίτι που δεν κατοικείται και στον εξωτερικό του χώρο μαζεύονται παιδιά να παίξουν. Είναι  ευτύχημα πρώτον που ο βράχος σταμάτησε την τρελή πορεία του αλλά και που την συγκεκριμένη στιγμή δεν βρισκόταν κανένας στο χώρο. Κατολισθήσεις  έχουν συμβεί κι άλλες φορές αλλά με μικρές πέτρες και όχι ογκώδεις βράχους.», δήλωσε ο Ν.Κ, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι  «στην πορεία που διάνυσε ο βράχος θα μπορούσε να είχε καταλήξει και πάνω σε σταθμευμένο ή διερχόμενο όχημα» .

Οι κάτοικοι δηλώνουν ανήσυχοι κι εκφράζουν φόβους ότι οι κατολισθήσεις θα επαναληφθούν, αφού οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών αλλά και ο παγετός προκαλούν διαβρώσεις  στη βάση των βράχων επιφέροντας αποκολλήσεις. Απευθύνουν λοιπόν έκκληση σε κάθε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και της Περιφέρειας  να κινηθούν… άμεσα.