ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
   Με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη συναντήθηκε χθες Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης. Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη για άμεση αποζημίωση των εναπομεινάντων πληγέντων από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», οι αιτήσεις των οποίων εκκρεμούν μέχρι και σήμερα.
 
   Ο κύριος Καραγιάννης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως οι συμπολίτες μας, οι αιτήσεις των οποίων πρόκειται να εγκριθούν ή έχουν ήδη εγκριθεί αναμένεται να ικανοποιηθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, δεδομένου πως πλέον έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το τελευταίο πακέτο, ύψους 19 εκ ευρώ, για την αποζημίωση των πληγέντων από τον «Ιανό».
 
   Επιπλέον, σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στη Ζάκυνθο ο Βουλευτής υπογράμμισε πως είναι εξαιρετικά κρίσιμο να τρέξουν ταχύτατα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου, τόσο το Master Plan Αντιπλημμυρικών Έργων Ζακύνθου, όσο και το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο σημείο που υπάρχει το ρέμα “Τσιρογιάννη” να μπουν σε τροχιά υλοποίησης το συντομότερο δυνατό.
 
   Από την πλευρά του ο κύριος Καραγιάννης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως πριν το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν υπογραφεί οι αντίστοιχες συμβάσεις, γεγονός που θα δώσει το πράσινο φως για την άμεση εκπόνηση των σχετικών μελετών.