ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Διονύσης Ακτύπης:  Η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, έχει ορισθεί από την Ελληνική Βουλή ως "ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας απ’ το Τουρκικό κράτος".
 
   Η μέρα αυτή μας υπενθυμίζει την εθνική καταστροφή που βίωσε ο Ελληνισμός το 1922 από την τουρκική θηριωδία. Χιλιάδες Έλληνες σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις προαιώνιες πατρογονικές τους εστίες.
 
   Ωστόσο, οι Μικρασιάτες συνέχισαν,  με πολύτιμα εφόδια την ευφυΐα και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους, να προσφέρουν στον πολιτισμό της χώρας μας. Η εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων έδωσε νέα πνοή στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, εκφράζοντας ένα προοδευτικό κοινωνικοπολιτικό πνεύμα.
 
   Σήμερα, οφείλουμε να διατηρούμε αναλλοίωτη την ιστορική γνώση και να διδασκόμαστε από το παρελθόν. Έχουμε χρέος ως λαός να πορευόμαστε ενωμένοι και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή κρίσης και αυταρχισμού, σε καθετί που αποτελεί απειλή απέναντι στο εθνικό δίκαιο και την εθνική  μας ακεραιότητα.