ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Κι ενώ τα αστυνομικά δελτία τύπου, διαδέχονται το ένα το άλλο,  με ειδήσεις για ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κολυμπώντας στη θάλασσα, η απουσία ναυαγοσωστών στις παραλίες της Ζακύνθου, παραμένει  η μόνιμα αιμορραγούσα πληγή της αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς, οι περισσότερες παραλίες δεν φιλοξενούν κανένα ναυαγοσώστη, με  αποτέλεσμα  να χάνονται ανθρώπινες ζωές και  να εκτυλίσσονται τραγωδίες που, ίσως ,θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο κ.Αναστάσιος  Τζίμης ,τοπικός σύμβουλος Καλαμακίου και πρώην πρόεδρος της κοινότητας, με αφορμή τον πνιγμό δυο (2)ανθρώπων στις πολυσύχναστες παραλίες  Λαγάνα και Καλαμακιου .
Συγκεκριμένα , με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο FB ,επισημαίνει και προτείνει : «SOS  ..Καθημερινά συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα στις παραλίες του νησιού μας. Σήμερα 2 άνθρωποι στο Καλαμάκι και στον Λαγανά έχασαν την ζωή τους από πνιγμό.
Εν έτη 2021, ένα νησί με τουρισμό, δεν έχει ναυαγοσώστες στις παραλίες του. Καλό Θα ήταν να υπάρχει ένα ασθενοφόρο κοντά στις παραλίες, στον Κόλπο του Λαγανά και στο Τσιλιβή ώστε να επεμβαίνει άμεσα σε κάθε περιστατικό. Έτσι ώστε να σωθούν αρκετές ανθρώπινες ζωές»