ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Σε μία εξαιρετικής σημασίας κίνηση προχώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου,Νικήτας Αρετάκης, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας την έμπρακτη κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, που παρέχουν πολίτες και επιχειρήσεις στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα, 

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, την Τετάρτη 14 Ιουλίου και ώρα 12η μεσημβρινή με τη παρουσία των τριών υπευθύνων Κοινωνικών Λειτουργών των Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ζακύνθου ( κυριών Παναγιώτας (Γιώτας) Ξένου, Εύας Χάρβαλη, Χριστίνας Κατεργάρη) και του Προϊσταμένου Πρόνοιας, Κοινωνικών Υποθέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ( κ. Στυλιανού Πέττα), ανακοίνωσε δημόσια τους ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ για το πρώτο 6μηνο του 2021, που θα αποσταλούν στους χορηγούς.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Ν . Αρετάκης μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:
<< …. Σήμερα […] σας καλέσαμε, όχι για να προβάλουμε το έργο που επιτελείται σε κάποιο τομέα αρμοδιοτήτων και ευθύνης του Δήμου μας, αλλά για να προβάλουμε όλους αυτούς Δημότες, Πολίτες και Επιχειρήσεις που με χορηγίες τους στις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, ενίσχυσαν τις παροχές που πραγματοποιούνται σε άτομα ή νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, και βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση αντιμετωπίζοντας, συνήθως και ένα σωρό από άλλα προβλήματα κοινωνικά και υγείας.
Με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, τον Ιανουάριο αποφασίστηκε ανά εξάμηνο να προβάλλονται όλοι όσοι προσφέρουν και να τους αποδίδεται ένας συμβολικός τιμητικός έπαινος.
Ο έπαινος αυτός του Δήμου Ζακύνθου στους χορηγούς των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης δεν είναι τυπικός. Είναι ουσιαστικός.
Ως Δήμαρχος με τον έπαινο αυτό θέλω να σφίξω το χέρι του καθενός και της καθεμιάς από τους χορηγούς και να τους ευχαριστήσω εξ ονόματος της ζακυνθινής κοινωνίας για την προσφορά τους. Θέλω να ακουστούν τα ονόματά τους, παρά το γεγονός ότι δεν επεδίωξε κανείς από τους χορηγούς τη δημοσιότητα και την προβολή, ούτε η χορηγία τους αποσκοπούσε σε κάτι τέτοιο. Είναι λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση που οι ενέργειές τους σφυρηλατούν  την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αποδεικνύουν την ύπαρξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης της κοινωνίας του τόπου μας.
Συγκεκριμένα :
Κατά το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους προσέφεραν στις κοινωνικές Δομές αλληλεγγύης του Δήμου μας οι εξής :
Στο Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο:
Τα εξής αρτοποιεία:
             «Άρτος και Υγεία»
             «Μυλωνάς Ευστάθιος στο Αργάσι»
             «Μυλωνάς Σπύρος – Αγγιού»
             «Το φουρνάρικο»
             «Κυβετός»
             «Τράνακας»
             «Το χωριάτικο – Μαλάνος»
             «Αρτίνο»
             «Το γιοφύρι»
Τα καφέ σνάκ:
             «Μπισκότο»
             «Κόφι μπρέικ»
Τα μανάβικα:
             «Λαϊκή Αγορά Ζακύνθου»
             «Κόκλας Νίκος»
             «Άλεξ»
Οι επιχειρήσεις:
             «Μάργαρης Αρτοσκευάσματα»
             «Κρεοπωλείο Λούτας»
             «Κοντονής Διονύσιος»
             «Ραψομανίκη – αντιπροσωπεία τροφίμων»
             «Κόκα Κόλα»
             «Φρέζυντερμ»
             «Θαλάσσιες Καλλιέργειες Γαλαξίδι»
             «Φρησλαντ καμπινα»
             «Μέγα»
Τα σουπερμάρκετ:
             «ΑΒ Βασιλόπουλος»
             «Λιντλ»
             «Μαι Μάρκετ»
             «Κρητικός»
             «Σκλαβενίτης»
Επιπλέον προσέφεραν και αξίζουν έπαινο
             Το «6ο Νηπιαγωγείο Ζακύνθου»
             Η «Τοπική Κοινότητα Αγ. Δημητρίου»
 
Οι μεταφορικές επιχειρήσεις που βοηθούν με τη δωρεάν μεταφορά και αποθήκευση των τροφίμων
η Μεταφορική Τράνακας
η Μεταφορική Μουζάκης Τρανς
η Μεταφορική Βισβάρδης
η εταιρεία εμπορίου διατροφής  «Ξένος Αλφρέδος»
Επιπλέον στον τομέα της χορήγησης βασικών αγαθών για τα αδύναμα νοικοκυριά θέλουμε να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας για την καλή συνεργασία των υπηρεσιών μας με την υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου που κατέστη δυνατή η διάθεση των περισσευμάτων από της διανομές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)
Στο Κοινωνικό Δημοτικό Φαρμακείο χορήγησαν φαρμακευτικό υλικό:
η ΄ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε .΄
η ΦΡΕΖΥΝΤΕΡΜ Α.Β.Ε.Ε .΄
το ΄Φαρμακείο Βίτσος Πέτρος ΄
το ΄Φαρμακείο Παράσχη Μαριέττα΄
το ΄Φαρμακείο Μανιουδάκη-Κεφαλληνού Αργυρώ ΄
τα συστεγασμένα φαρμακεία Αθανασίας και Λάμπρου Βούτου΄
το Ίατρείο Καμπιώτη Διονυσίου΄
το ‘Φαρμακείο Λευτάκη Μαρία΄
το ΄Φαρμακείο Βίτσου Ελένη΄
η΄ΙΝΒΙΚΤΑ ΙΚΕ΄
η ΄ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Μηνάς ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.΄
Τέλος, Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ και Θερμά Συγχαρητήρια απευθύνω σε κάθε ένα και κάθε μία Πολίτη της Ζακύνθου που ανώνυμα προσέφεραν αγαθά, τρόφιμα, φάρμακα στις δομές μας για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
…. >> βεβαίως θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεπή εργασία τους τα στελέχη των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης του Δήμου…… <<
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου, στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για το κλίμα και σχέσεις καλής συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Υπηρεσιών, καθώς και την Αντιδήμαρχο επί των Κοινωνικών Υποθέσεων κα Β. Καψαμπέλη για τη συμβολή της στην προώθηση και στήριξη του έργου των στελεχών των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και της της επίλυσης προβλημάτων όποτε ανακύπτουν.