ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

   Απάντηση στην επιστολή του Βουλευτή Ν. Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη με την οποία ζητούσε από τον Δήμαρχο Αθηναίων την τοποθέτηση αδριάντα του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, σε σημείο εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κ. Μπακογιάννης.
   Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής είχε επισκεφθεί ο ίδιος τον κύριο Μπακογιάννη και του είχε θέσει το συγκεκριμένο αίτημα. Μάλιστα στη συνάντηση αυτή είχε παραβρεθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ζακυνθίων. Έκτοτε, ο Βουλευτής είχε αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον κύριο Μπακογιάννη στην οποία υπογράμμιζε τη μεγάλη σημασία της απόδοσης φόρου τιμής στον Εθνικό μας Ποιητή. 
   Στο αίτημα αυτό του Βουλευτή απάντησε σήμερα με επιστολή του ο Δήμαρχος Αθηναίων. Στην επιστολή του αυτή ο κύριος Μπακογιάννης αναφέρει πως, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Γλυπτών του Δήμου Αθηναίων, το πλέον κατάλληλο σημείο τοποθέτησης του αδριάντα του Διονυσίου Σολωμού είναι ο πεζόδρομος της οδού Τοσίτσα.
   Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή αυτή, για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ο Δήμος Αθηναίων αναμένει την τελική έγγραφη απάντηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία έχει εκφράσει προφορικά την πρόθεσή της να προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό και να δωρίσει το εν λόγω έργο τέχνης στο Δήμο Αθηναίων. 
 Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά,
   «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διάβασα σήμερα την επιστολή την οποία μου απέστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης. Πράγματι, ο Διονύσιος Σολωμός, ο «Γενάρχης του Νεοελληνικού Πνευματικού Πολιτισμού» όπως τον αποκάλεσε ο Οδυσσέας Ελύτης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ