ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»)
«Είναι πολύ σημαντικό που συμμετέχει ο βουλευτής στη συνεδρίαση αυτή ώστε να αντιληφθεί τις ανησυχίες
Εμείς σαν παράταξη αισθανόμαστε μια πικρή ικανοποίηση. Βάζαμε εδώ και πολλά χρόνια το ζήτημα της δημιουργίας οργανισμού διαχείρισης τουριστικού προϊόντος και το δεύτερο ο φορέας διαχείρισης του Ναυαγίου.
Εμείς εγκαίρως έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Σήμερα ερχόμαστε να γίνονται αποδεκτές αυτές οι δυο προτάσεις.
Εγώ θα πάω στο άρθρο 1 που δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις του δήμου μας. Περιγράφει επακριβώς την επιχειρηματική μορφή που θ α πρέπει να έχει ο φορέας.
 Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα με νομοθεσία του 2020 να δημιουργήσουμε τον Οργανισμό. Θα πρέπει ο δήμος μας από τώρα, να φτιάξει τις απαραίτητες μελέτες γι α την αίτηση. Υποχρέωση του δήμου μας είναι τουλάχιστον, το 1% του δήμου μας να εντάσσετε υπέρ του φορέα.
Στο άρθρο 30 θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι σοβαρές οι αιτιάσεις του κ.Βουλευτή…
Οι προτάσεις που ακούστηκαν γίνονται με καλόπιστο τρόπο και πιστεύω θα αξιολογηθούν από τον κύριο βουλευτή. Όμως δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά. Πριν ενάμισι μήνα υπογράφει διάταξη για τις αναθέσεις από τις περιφέρειες προβολής του τουριστικού προϊόντος. Είναι ουσιαστικά μία τραβηγμένη μορφή δικαιώματος στις περιφέρειες, για απευθείας αναθέσεις με σημαντικά ποσά. Ίσως να έχουν επιλεγεί και αυτοί που θα κάνουν τις δουλειές.
Είναι πολύ σημαντικό κε Δήμαρχε να δείτε από την αρχή τα πράγματα με νηφάλιο  τρόπο. Θα πρέπει να σας πω ότι υπάρχει υλικό πλουσιότατο για τον οργανισμό τουρισμού,  από τον κ.Κολύρη. Είναι έτοιμη η δουλειά, είναι έτοιμη η μελέτη χρειάζεται επικαιροποίηση»