ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με την Υφυπουργό Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης. Η συνάντηση αυτή διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ενώ ο Βουλευτής έθεσε στην κυρία Μιχαηλίδου μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.
 
   O Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Υφυπουργό ζητήματα, που αφορούν στη συνολική πολιτική του Υπουργείου για τη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.
 
   Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να θέσει στην Υφυπουργό ζητήματα σχετικά με την ανάγκη διαφύλαξης της επαρκούς στελέχωσης του Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-ΟΔΑΖ.
  
   Όπως τόνισε ο Βουλευτής, «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο Ο.Δ.Α.Ζ. λειτουργεί με το σύνολο του απαραίτητου για την κάλυψη όλων των αναγκών του προσωπικού, και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να διαφυλάξουμε».
 
   Από την πλευρά της η Υφυπουργός υπογράμμισε πως ήδη το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε δύο τροπολογίες για τη διασφάλιση της επάρκειας προσωπικού των προνοιακών δομών. Σύμφωνα με τις τροπολογίες αυτές, όχι μόνο παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας του επικουρικού προσωπικού έως ότου ολοκληρωθεί η πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού με βάση την προκήρυξη 7Κ, αλλά, επιπροσθέτως, παρατείνονται για 6 ακόμα μήνες όλες οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων που προσελήφθησαν για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των κοινωνικών δομών λόγω της ασθένειας του covid-19.
 
   Τέλος, Βουλευτής και Υφυπουργός συμφώνησαν πως, δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από όλες τις πλευρές για τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των δομών κοινωνικής πρόνοιας.