• «Αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα της αδυναμίας συνεργασίας και αποτελεσματικότητας μας ως νησί και ως φορείς»
Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού  το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση «Φορέα Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης του Ναυαγίου της Ζακύνθου», ο οποίος θα διαχειριστεί  όλων των  ανοικτών θεμάτων, αναφορικά με την  προστασία και ανάδειξη του  παγκοσμίως  γνωστού αξιοθέατου , χαιρετίζει το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά, «χαιρετίζουμε με ικανοποίηση το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία εθνικού φορέα διαχείρισης του με ευέλικτη τεχνοκρατική δομή και χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι με την αναγνώριση του θεσμικού μας ρόλου. Είμαστε μέρος της λύσης»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ) «Το “Ναυάγιο” αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για το νησί μας. Την ίδια στιγμή αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα της αδυναμίας συνεργασίας και αποτελεσματικότητας μας ως νησί και ως φορείς. Έχουμε αποτύχει να το προστατεύσουμε, αξιοποιήσουμε και λειτουργήσουμε»
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το «Ναυάγιο Ζακύνθου» θεωρείται τουριστικός πόρος εθνικής σημασίας,  και αποτελεί τον  σημαντικότερο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, με 4.000 επισκέπτες καθημερινά και περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες  τον χρόνο.
Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ  
                            Ζάκυνθος 1/4/2021
Το «Ναυάγιο» αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για το νησί μας.
Την ίδια στιγμή αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα της αδυναμίας συνεργασίας και αποτελεσματικότητας μας ως νησί και ως φορείς.
Έχουμε αποτύχει να το προστατεύσουμε, αξιοποιήσουμε και λειτουργήσουμε.
Είναι επομένως πάγια η θέση μας ότι είναι θέμα εθνικό και ξεφεύγει από τα όρια του νησιού μας. Είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τον εθνικό τουριστικό σχεδιασμό και ως τέτοιο έχει τεθεί στα κέντρα των εθνικών αποφάσεων.
Επομένως χαιρετίζουμε με ικανοποίηση το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία εθνικού φορέα διαχείρισης του με ευέλικτη τεχνοκρατική δομή και χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Είμαστε ικανοποιημένοι με την αναγνώριση του θεσμικού μας ρόλου.
Είμαστε μέρος της λύσης.