ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δελτίο Tύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τις εξελίξεις.
 
Για τις fαst trαck προσλήψεις
 
            Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταδικάζουμε την απαράδεκτη, αδιαφανή, πραγματικά ‘’Fαst trαck’’ διαδικασία την οποία ακολούθησε η Δημοτική Αρχή για την πρόσληψη 30 περίπου εργαζομένων 8μηνης διάρκειας, που μόνο ως εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων μπορεί να  ερμηνευθεί
            Αντί η δημοτική αρχή να παλέψει για  μαζικές προσλήψεις, ώστε όλες οι υπηρεσίες του δήμου να έχουν μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προχωράει σε τέτοιου είδους ενέργειες. Είναι η συνέχεια της στήριξης της πολιτική της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ), ΕΕ, στο να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα, πλήρως εξαθλιωμένοι, πατώντας πάνω στην ανάγκη τους για δουλειά ειδικά τώρα που ο Ζακυνθινός λαός έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και την πανδημία.
Η παρατάξεις  του κ Αρμένη  και του κ Κασιμάτη στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική που έχει διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, που έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία  και έχει  μετατρέψει τους εργαζόμενους σε εργασιακούς ομήρους.
 
 
Για την επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων  (ΤΣΔΑ)
 
            Η επικαιροποίηση του ΤΣΔΑ που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή ενσωματώνει όλες τις αντιλαϊκές, αντι-περιβαλλοντικές διατάξεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)  της κυβέρνησης ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ.
            Οι ψευδεπίγραφοι στόχοι του ΕΣΔΑ για μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων  στο 10% μέχρι το 2030  και για ενίσχυση της ανακύκλωσης διαψεύδονται  από το ίδιο το Σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, από τα  2 δις που προϋπολογίζονται μόνο τα 176εκ θα διατεθούν για την ανακύκλωση, ενώ ο κυρίως όγκος της χρηματοδότησης -περίπου 1.3δις- θα δοθούν στις  μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων (σαν αυτή στο ΛΙΒΑ), που έχουν τεράστιο κόστος  κατασκευής/λειτουργίας και πολύ μικρή απόδοση (γύρω στο 80% "ανακυκλώσιμων" αποβλήτων είτε θα καίγεται είτε θα πετάγεται στον ΧΥΤΑ ). Τέλος, το Σχέδιο εισάγει το ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ και το ‘’ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΑΩ’’, τα οποία θα φορτώσουν μεγαλύτερα χαράτσια στις λαϊκές οικογένειες μέσω των δημοτικών τελών.
            Με αυτό τον σχεδιασμό όχι μόνο συμφωνούν αλλά και τον στηρίζουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Μάλιστα, η παράταξη του κ Αρμένη  ζήτα να του αποδοθούν  και τα εύσημα, γιατί ως μέλη της Δημοτικής Αρχής του κ. Μποζίκη αποφάσισαν την κατασκευή της Μ.Ε.Α στο ΛΙΒΑ!!!
 
            Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Εδώ και χρόνια αποκαλύπτουμε και καταγγέλλουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων γενικά αλλά και ειδικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία καταστρέφει το περιβάλλον και φορτώνει με ακόμη  μεγαλύτερα βάρη το λαό .
            Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας υγείας! Και εδώ, όπως και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν χωρά το επιχειρηματικό κέρδος, οι ιδιώτες εργολάβοι, τα ΣΔΙΤ! Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να υλοποιηθεί  από έναν ενιαίο κρατικό φορέα, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, όπου κριτήριο θα είναι η προστασία της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.
 
Για την Δακοκτονία
            Κατά την άποψή μας, η δακοκτονία, με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα χρόνων, θα έπρεπε να έχει ενιαίο, καθολικό χαρακτήρα. Επειδή αφορά σχεδόν το σύνολο της χώρας, θα έπρεπε να σχεδιάζεται κεντρικά και να εκπονείται αποκλειστικά από κρατικούς φορείς, από υπηρεσίες επαρκώς στελεχωμένες με το αναγκαίο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, με κρατικά κονδύλια, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ελαιοπαραγωγούς. Σε αυτή την κατεύθυνση, προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει η δακοκτονία μόνο με τις εξής προϋποθέσεις:
  • Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά, άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Μια εφαρμογή με κατάλληλα & αποτελεσματικά φάρμακα, που να σέβεται την ποιότητα του λαδιού και του περιβάλλοντος και όχι να γίνεται ευκαιριακά από εργολάβους, με αμφίβολα αποτελέσματα!
  • Να αυξηθεί επαρκώς η χρηματοδότηση από το κράτος, ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των ψεκασμών, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας
  • Να διεκδικηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό αποζημιώσεις των αγροτών που υπέστησαν ζημιά και απαλλαγή τους από τα διάφορα χαράτσια. Επίσης, να καταργηθεί η σχετική εισφορά του 2% για τους μικρούς ελαιοπαραγωγούς.
 
            Όμως, γι’ άλλη μια χρονιά, το Δημοτικό Συμβούλιο αγνόησε τις προτάσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ! Δυστυχώς, έδωσε και πάλι λευκή επιταγή στην Περιφέρεια ώστε να πραγματοποιήσει την δακοκτονία με τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο εφάρμοστηκε και τα προηγούμενα χρόνια.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ

            Η πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΖ, έκτος των άλλων έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα υποδομών και υποστελέχωσης. Ενδεικτικά, στις βλάβες η υπηρεσία διαθέτει  2 συνεργεια των 3 ατόμων για δίκτυο 300 χιλιομέτρων, και χωρίς να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό! Πώς μετά να μην έχουμε σπασμένους σωλήνες από τους οποίους τρέχει το νερό για μήνες;
           
Οι οργανικές θέσεις που θέλει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή είναι ελάχιστες και δε μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα. Παράλληλα, όποια πρόσληψη πραγματοποιηθεί θα είναι στα πλαίσια του καθεστώτος της ανταποδοτικότητας: το κράτος απαλλάσσεται από οποιαδήποτε υποχρέωση χρηματοδότησης  και  η ΔΕΥΑΖ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την μισθοδοσία, εξασφαλίζοντάς την μέσα από τους ολοένα και πιο αυξανόμενους λογαριασμούς προς τους καταναλωτές.  Γι’ αυτό και ζητήσαμε να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων  και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΖ, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες του Ζακυνθινού λαού
ες οι ανάγκες του Ζακυνθινού λαού