ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου του 2020 με μεγάλη απαρτία ομόφωνα αποφασίστηκε ...


Ένωση λογιστών φοροτεχνικών

Ελευθέρων επαγγελματιών νομού     

Ζακύνθου(ΕΛΦΕΖ)

                                                 Ανακοίνωση

    Μετά την επιτυχημένη αποχή από  κάθε ηλεκτρονική δηλωτική πράξη   την όποια πραγματοποιήσαμε σε όλοι την Ελληνική επικράτεια, ενάντια στην ηλεκτρονική γραφειοκρατία, οι λογιστές-φοροτεχνικοί από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης κατέγραψαν τα προβλήματα τόσο για τις εσφαλμένες οδηγίες και εφαρμοστικές εγκυκλίους των μέτρων, όσο και τις πολλαπλές δυσλειτουργίες, στις κατά περίπτωση πλατφόρμες που κλήθηκε ο κλάδος να εφαρμόσει, υλοποιώντας με υπευθυνότητα όλα τα μέτρα ,σκληρά εργαζόμενοι προκειμένου να προλάβουμε όλο αυτό τον όγκο δουλειάς που φορτωθήκαμε.

Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου του 2020 με μεγάλη απαρτία ομόφωνα αποφασίστηκε :

  • Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να γυρίσουν « χθες» στην εργασία τους και να εξυπηρετούν τους πολίτες ως οφείλουν , για αυτό και πληρώνονται από την Ελληνική πολιτεία και τους Έλληνες φορολογουμένους .
  • Πιστεύουμε πως δεν έχει μεγαλύτερη αξία η δική τους ζωή και η υγεία τους από την δική μας , ώστε να προστατεύονται περισσότερο. Έχουμε και εμείς οι Λογιστές και οι συνεργάτες μας ζωή , οικογένεια , παιδιά και ευάλωτους γονείς και κινδυνεύουμε και εμείς το ίδιο.
  • Η φράση «πήγαινε στον λογιστή σου» πρέπει να σταματήσει από όλους τους δημοσίους λειτουργούς και να εξυπηρετούν του πολίτες ως συνταγματικά οφείλουν. Οι κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να βοηθήσει τους πολίτες ως οφείλει σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
  • Κάθε δηλωτική πράξη και  διεκπεραίωση , που αρνούνται να παρέχουν στους φορολογούμενους και τους πολίτες αυτής της χώρας οι δημοσίους λειτουργοί , πρέπει να γνωρίζουν πως για εμάς είναι «έξτρα» εργασία και θα την χρεώνουμε εκτός της συμφωνίας που έχουμε με τον κάθε πελάτη μας. Οι συνεργάτες των γραφείων μας πρέπει να πληρωθούν και να προσλάβουμε και νέους υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουμε όλοι αυτή την ηλεκτρονική γραφειοκρατία.
  • Τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας που έχει η κυβέρνηση εκπονήσει για τον τουριστικό κλάδο δεν είναι εφαρμόσιμα και δεν φέρει καμία ευθύνη ο κλάδος μας για την μη εφαρμογή τους.
  • Οι δυσλειτουργία στις κατά περίπτωση πλατφόρμες, όσο και οι εσφαλμένες οδηγίες και εφαρμόστηκες εγκυκλίους των μέτρων, που κλήθηκε ο κλάδος να εφαρμόσει, υλοποιώντας με υπευθυνότητα όλα αυτά τα μέτρα, δεν ευθύνεται για τα αποτελέσματα που παράγονται καθώς και στους αποκλεισμούς που παράγουν .
  • Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην πρώτη γραμμή, όπως κάνουμε από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης αδιάλειπτα και θα προσπαθούμε να βοηθούμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους και ανέργους.
  • Ζητάμε από όλους τους εμπλεκομένους να αναλάβουν το μέρος τις κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί και να βοηθήσουν του εργαζομένους-αυτοαπασχολούμενους –ανέργους και επιχειρηματίες, ώστε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση.

       ΖΑΚΥΝΘΟΣ 18-06-2020

Με τιμή

Το Δ.Σ της  ΕΛΦΕ Ζακύνθου