ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ καλούνται να εργαστούν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ώστε να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης τόσο στο δημόσιο νοσοκομείο και τον ΟΔΑΖ, που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της περίθαλψης και της διατήρησης της υγείας των πολιτών, όσο και στις δημόσιες δομές και τα νοικοκυριά.

Ειδικά σήμερα με την έξαρση του κορωνοϊού αυτές οι παροχές είναι απολύτως απαραίτητες.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΖ δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μην λείψουν αυτά τα απαραίτητα κοινωνικά αγαθά.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ αντί να στηρίξει την προσπάθεια μας σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς, αγνοεί επιδεικτικά τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ είναι εκτεθειμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο καθημερινά την υγεία τους, καθώς δεν υπάρχει ειδικός γιατρός εργασίας και  τεχνικός ασφαλείας.  

Σε συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, Νικήτα Αρετάκη στις 27/03/2020, του θέσαμε τα θέματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα.

Βασικό επίσης ζήτημα είναι η εξασφάλιση της μισθοδοσίας μας και η τακτική καταβολή των αναδρομικών, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις

Είναι δεδουλευμένα των εργαζομένων που ο δήμαρχος αποκαλεί τεμπέληδες.

Την ίδια στιγμή συνάδελφοι με συμβάσεις έργου παραμένουν απλήρωτοι από τα Χριστούγεννα. 

Παράλληλα δεν έχει γίνει απολύμανση τόσο στον εργασιακό μας χώρο στην Μπόχαλη όσο και στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Τέλος θεωρούμε απαράδεκτο, ιδίως εν μέσω επιδημίας, ότι υπάρχουν δεκάδες νοικοκυριά που δεν έχουν επανασυνδεθεί ακόμα οι παροχές τους λόγω χρεών.

Με μοναδικό γνώμονα την διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξασφάλιση της υγείας των εργαζόμενων ζητάμε: 

  • Απολύμανση του βιολογικού και του κτηρίου της Μπόχαλης. 
  • Να λαμβάνουν ειδική άδεια για όσο διάστημα χρειαστεί οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, εγκυμονούσες, γονείς με παιδιά, ΑΜΕΑ κ.τ.λ., και εφαρμοστούν οι εγκύκλιοι των υπουργείων για τον τρόπο απασχόλησής μας προκειμένου να προστατευτούμε εμείς και οι πολίτες από την επιδημία.
  • Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας – υγειονομικού υλικού (όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κλπ.) σε σταθερή βάση. 
  • Πληρωμή τώρα των αναδρομικών που μας οφείλουν.
  • Εξόφληση των εργαζόμενων με συμβάσεις έργου. 
  • Ανανέωση σύμβασης σε ειδικό γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας.

 

Ζάκυνθος 31 Μαρτίου 2020

 

Από τη Διοίκηση του Σωματείου