Ενημερωτική ημερίδα για το πώς μπορούμε να προλάβουμε τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και να τα αντιμετωπίσουμε, οργανώνει για τις 12 Ιανουαρίου 2013 ο Σύλλογος για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων Ζακύνθου.

Παραμένοντας δυναμικά ενεργά, τα μέλη του Συλλόγου δεν έχουν σταματήσει να ενημερώνουν την κοινή γνώμη για το καυτό θέμα των τροχαίων που, δυστυχώς, συγκλονίζει και το νησί μας.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο και ιδρυτή του Συλλόγου κ. Αντώνη Νέγκα, τα μέλη έχουν ήδη επισκεφθεί τα περισσότερα σχολεία του Νομού, μοιράζοντας έντυπο υλικό στους μαθητές αλλά, το κυριότερο, μοιράζοντας με τα παιδιά τις προσωπικές τους τραγικές εμπειρίες...

"Η ανταπόκριση των παιδιών είναι ιδιαίτερα θετική και αυτό αποδεικνύει την ανάγκη που έχουν να τους πούμε όλη την αλήθεια, όσο ζοφερή κι αν είναι, για τα τροχαία ατυχήματα" δήλωσε στην zantepress24 ο κ. Νέγκας.

Αναφερόμενος στην ημερίδα του Ιανουαρίου, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Σχολείου στις 12/1/2013 και ώρα 19.00, ο κ. Νέγκας σημείωσε πως θα υπάρχουν επτά ομιλητές ανάμεσα τους,  εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλογου Ζακύνθου, συγκοινωνιολόγος, παιδοψυχολόγος, ενώ θα παρουσιαστεί επιστημονική εργασία για την ανάγκη οδικών παρεμβάσεων προκειμένου για την πρόληψη των τροχαίων.

"Τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν τελευταία στη δημοσιότητα αναφέρουν πως σημειώθηκε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στα Ιόνια... αν τα 17 περιστατικά έγιναν 16, αυτό πρέπει να θεωρείται μείωση και να είμαστε ικανοποιημένοι;" σχολίασε με πίκρα ο κ. Νέγκας.

Εντός των επόμενων ημερών θα κοινοποιηθεί και το επίσημο πρόγραμμα της ημερίδας.