ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δελτίο Τύπου
Στον αγώνα για την επιτυχία των εκλογικών στόχων της Νέας Δημοκρατίας επιστρατεύτηκε την επομένη, κιόλας, της ανακοίνωσής της ως υποψήφια βουλευτής του κόμματος για την Ζάκυνθο η κ. Χριστίνα Τετράδη, η οποία είχε σειρά επαφών και συναντήσεων, με βασικό αντικείμενο τον τουρισμό.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον «Σύνδεσμο Ελληνίδων στον Τουρισμό», του οποίου η κ. Τετράδη είναι Αντιπρόεδρος, όπου συζητήθηκαν τα θέματα τουρισμού της Αθήνας. Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης ξεναγήθηκε στο Μουσείο Τουρισμού που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του «Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό» και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει θετικά ώστε το Μουσείου Τουρισμού να μεγαλώσει και να αποτελέσει σημαντικό σημείο αναφοράς του τουρισμού της Αθήνας, που θα συνδέει την έως σήμερα πορεία του, με την προοπτική του.

Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου, συνόδευσε τον Γραμματέα της Π.Ε., κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον τομεάρχη Τουρισμού, κ. Μανώλη Κόνσολα, σε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της χώρας, όπου το βράδυ της Πέμπτης παρουσίασαν τις θέσεις της Ν.Δ. για τον τουρισμό, ενώ την Παρασκευή το πρωί πραγματοποίησαν σύσκεψη με το σύνολο των τουριστικών φορέων, για να συζητήσουν τα προβλήματα και τις δυνατότητες του τουρισμού. 

Το απόγευμα της Παρασκευής, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στα γραφεία τους, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για το μέλλον του τουρισμού. Κοινός τόπος είναι ότι ο τουρισμός απαιτεί εθνική στρατηγική που θα αναγνωρίζει στην πράξη τη μεγάλη προσφορά του ελληνικού ξενοδοχείου στην απασχόληση, στα εργασιακά δικαιώματα, στην ανάπτυξη και τη συνοχή της χώρας μας.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, για τις επαφές που είχε τις πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωσή της και για τον σχεδιασμό της Ν.Δ. για τον τουρισμό, η υποψήφια βουλευτής Ζακύνθου της Ν.Δ. κ. Χριστίνα Τετράδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων, το πολλών και όχι των λίγων. Ο τουρισμός έχει τη δυναμική να κάνει τη διαφορά για τη χώρα, αλλά χρειάζεται μια νέα σύγχρονη και δυναμική εθνική στρατηγική, με οριζόντιες πολιτικές για την ανάπτυξη και νέο σχέδιο, που θα στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Αυτή είναι η Νέα Δύναμη που μπορεί να φέρει η ΝΔ στον τουρισμό, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή. Αυτό το όραμα υπηρετούμε και είναι βαθιά πεποίθησή μου, πως σύντομα ο τουρισμός θα καταφέρει να ανοίξει τα φτερά του και να απογειώσει τις δυνατότητες της χώρας.»

Ζάκυνθος Καιρός