ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την αναβολή της σύστασης νέας Ένωσης Ξενοδόχων στη Ζάκυνθο, μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις  αυτοδιοικητικών, ευρωεκλογών και βουλευτικών ανακοίνωσε ο κλάδος , μέσα από δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου αποφασίσαμε την αναβολή της σύστασης της νέας Ένωσης Ξενοδόχων μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου και των εκλογικών αναμετρήσεων.
Δηλώνουμε ότι, η ίδρυση της ενιαίας Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, δεν θα αποτελέσει προϊόν καμίας μορφής εκμετάλλευσης, ούτε πολιτικής σκοπιμότητας, διασφαλίζοντας έτσι την σωστή λειτουργία της ένωσης και του κλάδου. Στόχος μας είναι η ενότητα, η συνοχή και η εξωστρέφεια, ώστε να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην τοπική οικονομία και κοινωνία μας.Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους του κλάδου μας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!! "

Σε δηλώσεις τους στη ZantePress24  και στο IonianRadio.gr ο κ.Θοδωρής Κολπονδίνος  (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων - Ζακύνθου) αλλά και ο Αντώνης Νικολουδάκης, (τ.Αντιπρόεσρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου) επεσήμαναν:

Θοδωρής Κολπονδίνος: Στόχος της ενιαίας ένωσης ξενοδόχων, είναι να ενώσει και όχι να διχάσει. Η εξωστρέφεια είναι στόχος και θα πρέπει να συμβαίνει και στη σκέψη μας και στη νοοτροπία μας. Η ίδρυση της ένωσης θα προχωρήσει, είναι αίτημα συναδέλφων και θα γίνει. Επειδή όμως δε θέλουμε να αποτελέσει προϊόν εκμετάλλευσης όποιας μορφής, από κανέναν και καμία, τις διαδικασίες θα τις ολοκληρώσουμε σε χρόνο πέρα της εκλογικής περιόδου, για την ασφαλή λειτουργία του κλάδου και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Δε θέλουμε να αποτελέσει κανένα πολιτικό αντικείμενο αυτή η διαδικασία.
Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι λειτουργούμε με ενότητα, συνοχή εξέλιξη αποτελεσματικότητα ,εξωστρέφεια …
Θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία της ένωσης, τη σωστή λειτουργία του κλάδου και πρέπει ο κλάδος και η Ζάκυνθος να πάει σε ένα άλλο επίπεδο και να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην τοπική μας οικονομία και κοινωνία.
Οι δηλώσεις του κ. Νικολουδάκη δεν έχουν καμία σχέση αλλά επειδή κάποιοι μπορεί να φτάσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα κάποιοι και επειδή δε θέλουμε να γίνει εργαλείο που κάποιος θα εκμεταλλευτεί ή θα πολεμήσει, γι αυτό θα ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις εκλογές, οι διαδικασίες

Αντώνης Νικολουδάκης: 
Είναι  φαιδρό και αντιπαραγωγικό σαν νησί να μην έχουμε μία ένωση στον ξενοδοχειακό κλάδο. Δεν υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση του κλάδου. Όλοι οι ξενοδόχοι στη πλειοψηφία έχουν θετική ανταπόκριση, συμμετέχουν και σύντομα υποβάλλουμε το καταστατικό προς έγκριση και προχωράμε σε ανάδειξη Δ.Σ  για ενιαία εκπροσώπηση της Ζακύνθου
Πάντοτε βεβαίως , στατιστικά θα υπάρχουν και κάποιοι που αρνούνται
Όσο πιο ισχυρή και ώριμη είναι η φωνή του κλάδου τόσο περισσότερα αποτελέσματα θετικά θα έχει.
Δεν θα μιλήσω για λογαριασμό συναδέλφων που είναι αντίθετοι. Κάποια επιχειρήματα που φέρουν είναι ότι δεν θα μπορεί η ένωση να εξυπηρετήσει με επάρκεια τις κατά τόπους περιοχές. Δεν μπορεί μόνο στη Ζάκυνθο να μη μπορεί , αλλά να μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στην ΠΟΞ δεν έχουμε καμία εκπροσώπηση. Αυτό από μόνο του λειτουργεί ανασταλτικά.
Οι σύλλογοι είναι ενώσεις οικειοθελούς συμμετοχής. Εφόσον λειτουργήσει η ένωση , οι επιμέρους ενώσεις δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Πιστεύω λοιπόν ότι στο μέλλον δεν θα είναι απαραίτητες,.
Ζάκυνθος Καιρός