ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου με επιστολή τους στην υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη και στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ.  Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, ζητούν να ξεμπλοκάρουν επιτέλους οι διαδικασίες της αντικατάστασης του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, προκειμένου το αεροδρόμιο να παρέχει τα επιπλέον SLOT που αιτούνται οι αεροπορικές εταιρείες, ώστε η Ζάκυνθος να δέχεται περισσότερες πτήσεις.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι, παρά το ότι το έργο έχει αναλάβει η Fraport και μάλιστα ως συμβατική υποχρέωση και θα μπορούσε να είναι έτοιμο εδώ και καιρό, καθυστερεί αδικαιολόγητα εξαιτίας της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, ζημιώνοντας ακόμα περισσότερο τον τουρισμό της Ζακύνθου, σε μια χρονιά που μετρά ήδη μειώσεις.

Ακολουθεί η επιστολή:

Ζάκυνθος, 1 Απριλίου 2019

 

Προς

  1. Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Υπ’ όψιν Υπουργού

κ. Χρήστου Σπίρτζη

  1. Υπουργείο Τουρισμού

Υπ’ όψιν Υπουργού

κ. Έλενας Κουντουρά

  1. Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

Υπ’ όψιν Διοικητή

κ. Κωνσταντίνου Λιντζεράκου

 

 

ΘΕΜΑ: Αδυναμία έγκρισης νέων πτήσεων στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου

  Ως γνωστόν το αεροδρόμιο της Ζακύνθου διαχειρίζεται πλέον από την εταιρεία Fraport. Παρότι οι εγκαταστάσεις του εκσυγχρονίστηκαν και αυξήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης Αεροσκαφών, εντούτοις αδυνατεί να δεχθεί αιτήματα νέων πτήσεων, λόγω μη χορήγησης SLOT από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.

 Όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, το πρόβλημα εντοπίζεται στον απαρχαιωμένο εξοπλισμό του Αεροδρομίου Ανδραβίδας, μέσω του οποίου εξυπηρετείται το Αεροδρόμιο Ζακύνθου.

 Μάλιστα έχουμε πληροφορηθεί ότι η Fraport έχει συμβατική υποχρέωση να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό της Ανδραβίδας με συμβατό σύγχρονο, αλλά το ζήτημα καθυστερεί κατά τη γνώμη μας αδικαιολόγητα.

 Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον τουριστικό προορισμό  της Ζακύνθου είναι ότι, ενώ αρκετές Αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν την Ζάκυνθο , δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πτήσεις τους από το Αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δραματική  μείωση αφίξεων εξ’ αιτίας αυτής της τεχνικής αδυναμίας.

 Γνωρίζετε  πολύ καλά ότι ο τουρισμός είναι ο μοναδικός δυναμικός οικονομικός κλάδος της χώρας μας. Δεδομένου δε και του έντονου ανταγωνισμού που δεχόμαστε  από τους άλλους μεσογειακούς προορισμούς του περίγυρου μας, είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο ως χώρα να επιλέγονται τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδος από τους τουρίστες και εξ’ αιτίας τέτοιων προβλημάτων, να αδυνατούν να μας επισκεφθούν με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική οικονομία, αλλά και την εικόνα μας ως κράτους. Σημειωτέον ότι  η μείωση του τουρισμού της Ζακύνθου αναμένεται να αγγίξει διψήφιο αριθμό με ολέθριες επιπτώσεις στους επαγγελματίες του τουρισμού.

 Με την πεποίθηση ότι θα εγκύψετε στο οξύτατο πρόβλημά μας, παρακαλούμε πολύ  για τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωση μας.

 Με εκτίμηση,

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Ξενοδόχων Νομού Ζακύνθου

Ζάκυνθος Καιρός