Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ντένης Μαλαπέτσας :«Ο Γιώργος Τσουρουνάκης δεν έχει την πονηράδα της πολιτικής»

-          «Κάπως έτσι ήμουν αρνητικός στο να είμαι υποψήφιος. Όταν βρέθηκα με τον κ.Τσουρουνάκη είδα ότι δεν είχε την πονηράδα της πολιτικής. Ήταν ξεκάθαρος, κατάλαβα ότι ακούει και ενδιαφέρετε να κάνει έργο για τη Ζακύνθο»

 

Ο Ντένης Μαλαπέτσας (Υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος «Δύναμη Ελπίδας") στην ZantePress24:

Θυμάμαι την πρώτη συνέντευξη που έδωσα για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας και δεν ήταν πολιτική αυτή η παρέμβαση.

Πρέπει να κάνω  μια αναδρομή στο παρελθόν. Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ γιατί τόσα χρόνια είχα κάνει πολλές προτάσεις,  που θα έδιναν άλλη πνοή στη Ζάκυνθο. Οι προτάσεις αυτές ουδέποτε εισακουστήκαν και ήταν προτάσεις που σε άλλα μέρη έγιναν και εδώ τίποτα. Ειδικά όταν είναι κάτι καινούργιο θέλει ψάξιμο.

Κάπως έτσι ήμουν αρνητικός στο να είμαι υποψήφιος. Όταν βρέθηκα με τον κ.Τσουρουνάκη είδα ότι δεν είχε την πονηράδα της πολιτικής. Ήταν ξεκάθαρος, κατάλαβα ότι ακούει και ενδιαφέρετε να κάνει έργο για τη Ζακύνθο.

Μετά από παρότρυνση και φίλων  μου, που μου είπαν ότι πρέπει να ασχοληθώ ε την αυτοδιοίκηση αποφάσισα να το κάνω και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο  στην πόλη.

Δεν έχουμε ανακαλύψει εμείς την Αμερική. Τα θέματα είναι καθημερινά και είναι απλά.

Υπάρχουν τρόποι να βρεθούν χρηματοδοτήσεις. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε άλλα μέρη και να βλέπουμε πράγματα.

Ήμασταν ο πρώτος συνδυασμός που κάναμε ημερίδα και μιλήσαμε επιστημονικά για το νερό . Υπάρχει στο δίκτυο και ο κάθε δημότης μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα.

Υπάρχει μια κυκλοφοριακή μελέτη του κ.Ηλιόπουλου, που δεν ξερω γιατί δεν έχε εφαρμοστεί.

Είναι αδιανόητο μετά από τόσα χρόνια,  εμείς που μένουμε στη πόλη να μη μπορούμε να παρκάρουμε. Υπάρχει χώρος και στα Καμίνια και κατεβαίνοντας το παλιό νοσοκομείο και επίσης υπάρχει ένας χώρος που προτείνουμε εμείς και που  είναι ένα πλωτό παρκινγκ . Μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, φτιάχνεται σε 2 μήνες.

Όταν αντιμετωπίζουμε τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως το κυκλοφοριακό,  όταν δεν υπάρχει ένα μνημόνιο συνεργασίας και αν τα αρμόδια υπουργεία δεν βοηθήσουν, τότε τι να πω. Το πλωτό παρκινγκ το είπα γιατί γίνεται γρήγορα. Ο κ.Τσουρουνάκης το έχει ψάξει το θέμα αυτό.

Πάρα πολλά μεσημέρια καθόμαστε και κάνουμε καταγραφή προβλημάτων, ψάχνοντας να βρούμε τις λύσεις. Πραγματικά δίνουμε πάρα πολύ χρόνο στο να βοηθήσουμε και να δώσουμε λύση στους δημότες.

Ελεγχόμενες θέσεις πάρκινγκ  χρειάζονται και  μία  άλλη πρόταση είναι  οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν ένα παρκινγκ  δικό τους.

Ένα άλλο βασικό είναι οι κόμβοι, οι  διαγραμμίσεις και οι διαβάσεις πεζών, η προσβασιμότητα.

Άλλα σημαντικά προβλήματα και εστιάζω στη πόλη γιατί εκεί διεκδικώ την ψήφο των πολιτών,  είναι η πολιτική προστασία. Είναι παρατημένη από πολιτικές παρεμβάσεις.  Χρειάζεται καθαρισμός φρεατίων των όμβριων υδάτων και επισκευή.  Μετά πρέπει να γίνει επικαιροποίηση του σχεδίου διαφυγής από την πόλη, στήριξα πρανών Κάστρο Μπόχαλη, αντιπλημμυρικά έργα και να φτιαχτεί ένα  ολοκληρωμένο σύστημα πυρασφάλειας, φύλαξη τουλάχιστον τους θερινούς μήνες .

Οι κάτοικοι έχουν ακόμη να κάνουν και με το φωτισμό. Τα έργα που γίνονται είχαν ξεκινήσει από την περίοδε που ήταν Δήμαρχος ο κ.Κολοκοτσάς, υλοποιήθηκαν από τον κ.Αρετάκη και το ίδιο πρέπει να γίνει και στην συνέχεια.

Ανάπλαση είναι να γίνει και στις εργατικές κατοικίες . Πολλές προτάσεις που  ακούγονται τις είχα κάνει πριν , σε μη περίοδο εκλογών.

Η  υπογιοποίηση κάδων δεν προχώρησε. Είναι τραγικό .

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με άλλους υποψήφιους που είναι σε άλλους συνδυασμούς , θεωρώ ότι στη  πολιτική ο καθένας   πάει να προσφέρει. Τώρα το αν μπορεί και πόσο μπορεί  να δοθεί χρόνος

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

«Πρέπει να δημιουργηθεί και να υπάρχει μια διαχείριση που να έχει βάση την ανακύκλωση.

Χρειάζεται προμήθεια περισσοτέρων κάδων. Τα smart cities είναι στο γενικότερο πλαίσιο να ξέρουμε που υπάρχει το πρόβληα και να αποφύγει σημεία τα που δεν είχε.

Η τεχνολογία θα δώσει λείψεις σε πολλά σημεία του δήμου.Δίνει λύση σε δήμαρχο, αντιδημάρχους κα υπαλλήλους του δήμου.    

Κάθε φορά που μιλάω θέλω να σταματάω σε αυτά που μπορώ και εγώ να κάνω κάτι»

 

 

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"