Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ανδρέας Μαρινάκης για ΝΑΥΑΓΙΟ : «Το υπουργείο δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για τη πραγματοποίηση των έργων που εμείς είχαμε αποφασίσει»

-          «Σήμερα το Ναυάγιο είναι κλειστό. Οι προϋποθέσεις για να ανοίξει δεν ξέρω αν θα είναι εφικτές και αν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια που πρέπει»

-          Για τις δηλώσεις ΚΡΑΤΣΑ στο IonianRadio.gr : «Με την κ Κράτσα έχουμε πολύ καιρό να συνομιλήσουμε. Προσπαθήσαμε και χτες, αλλά συνήθως ήταν απασχολημένη. Δεν ήξερα την διαφοροποίηση σε σχέση με εμάς. Βέβαια είναι μέλος της κυβέρνησης και θα αντιμετώπιζε σίγουρα με τον ίδιο σκεπτικισμό που εμείς  αποφασίσαμε.  Σήμερα το Ναυάγιο είναι κλειστό. Οι προϋποθέσεις για να ανοίξει δεν ξέρω αν θα είναι εφικτές και αν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια που πρέπει

Ο Ανδρέας Μαρινάκης (τ.Μέλος Επιτροπής Ναυαγίου – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος  ), μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ , στο IonianRadio.gr

«Από τα γραφόμενα δεν προέκυπτε ότι η επιτροπή θα μπορούσε να κάνει σοβαρά πράγματα χωρίς την στήριξη του φορέα  και του αρμόδιου υπουργείου που θα έπρεπε να δώσει τη στήριξη του,  στην  επιτροπή που είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα, κάτι που δεν έφτανε.

Υπήρχαν μελέτες που δόθηκαν στην επιτροπή να μελετηθούν. Η τελευταία αναφορά ήταν τέλη Νοεμβρίου .Το θέμα δεν προχώρησε, όπως έπρεπε αν και οχλήσαμε και τη πρόεδρο και το υπουργείο και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε η μελέτη.

 Η πρόεδρος όταν την   ενημερώσαμε για τις ανησυχίες μας,  μας είπε ότι δεν είχε το υπουργείο τα χρήματα. Ξαφνικά μάθαμε ότι η επιτροπή ακυρώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό. Τα μέλη που συνυπογράψαμε είπαμε ότι δεν υπάρχει,  λήγω να είμαστε από την στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός τη διαγράφει και η τουριστική περίοδος έρχεται χωρίς να έχει γίνει τίποτα.

Με την κ Κράτσα έχουμε πολύ καιρό να συνομιλήσουμε. Προσπαθήσαμε και χτες, αλλά συνήθως ήταν απασχολημένη.

Δεν ήξερα την διαφοροποίηση σε σχέση με εμάς. Βέβαια είναι μέλος της κυβέρνησης και θα αντιμετώπιζε σίγουρα με τον ίδιο σκεπτικισμό που εμείς  αποφασίσαμε.

Σήμερα το Ναυάγιο είναι κλειστό. Οι προϋποθέσεις για να ανοίξει δεν ξέρω αν θα είναι εφικτές και αν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια που πρέπει.

Δεν θα ήταν καλύτερα να είχαν ξεκινήσει ενέργειες και στο επάνω μέρος του Ναυαγίου;

Έπρεπε  να είχε πάει η μελέτη στη κτηματική που ήταν έτοιμη από το Νοέμβριο, τώρα μπορούσε να είχε δημοπρατηθεί

Το υπουργείο δεν ενδιαφέρθηκε  ουσιαστικά για τη πραγματοποίηση των έργων που εμείς είχαμε αποφασίσει.

Η τοποθέτηση της εξέδρας δεν έχει γίνει με μελέτη και δεν ξέρω αν είναι ασφαλής

Εμείς είχαμε πει να γίνουν 3 εξέδρες, ώστε ο  κόσμος να μην καίγεται μέσα στον ήλιο και να γίνεται πιο γρήγορα η προσέλευση. Δεν έγινε τίποτα.

Η επιτροπή είχε πράγματα να κάνει, αρκεί το υπουργείο να βοηθούσε.

Τα 2.700 εκατομμύρια δεν υπάρχουν, γιατί ήταν για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Υποτίθεται ότι θα εξασφαλιστούν ξανά. Γι αυτό και δεν προχωρήσαμε στη μελέτη. Όμως ο χρόνος περνάει  και θα φτάσουμε στο καλοκαίρι χωρίς να έχουμε κάνει  τίποτα .

Συμμετείχα  και χτες σε μία συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Το πρόβλημα είναι ότι το Ναυάγιο δεν μπορεί να μείνει κλειστό. Αυτό είναι ένα  σημαντικό γεγονός,  που δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Άρα θα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί που επέβαλε η μελέτη Λέκκα και να ανοίξει με ασφάλεια.

Ποιος προκάλεσε αυτή τη μελέτη; Έτσι πήγε ξαφνικά ο Λέκκας και κατάλαβε ότι τα πρανή έχουν διαφοροποιηθεί; Τι θα αλλάξει μέσα σε ένα μήνα;

Το κ.Λέκκα τον σέβομαι,  αλλά κάποια φορά οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά τα θέματα,  δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και πολιτικοί

Η περιοχή στο  Ναυάγιο είναι επικίνδυνη περιοχή. Πιθανώς ένας σεισμός να προκαλέσει καταρρεύσεις. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Το τοπίο εκεί έχει προκύψει από τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η ουσία είναι ότι στη πράσινη ζώνη και κατολίσθηση να γίνει, δεν θα κινδυνέψουν άνθρωποι. Αν θέλουμε να κάνουμε και εφαρμογή της μελέτης,  μια καλύτερη εποπτεία θα εξασφάλιζε καλύτερη  λειτουργία.

Η περιοχή του Ναυαγίου δεν μπορεί αποσπασματικά να την κάνουμε. Χρειάζεται συνολική θύμηση και πάνω και κάτω και παρκινγκ. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνου από μια επιτροπή που έγινε μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Εμείς έχουμε κάνει μια αίτηση παραίτησης που είναι στον αέρα. Να πω ότι αύριο το πρωί ο υπουργός θα έρθει να μας υποσχεθεί άμεσες λύσεις δεν είμαι αρνητικός. Είμαι και το μόνο μέλος που δεν ήμουν υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής. Πάντα ήμουν προς το συμφέρον του ζακυνθινού λαού. Θεωρώ όμως με την κίνηση που έγινε από τον υπουργό, έτσι άκομψα, δεν υπάρχει περιθώριο ανατοποθέτησης.  Αν συνέβαινε θα ήμουν χαζός. Όμως βλέπω ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Εάν τα πράγματα αλλάξουν άρδην  θα παραμάνω στην επιτροπή που θα μπορεί να κάνει κάτι

Ο κόσμος θα συνεχίσει να έρχεται.

Συμφέρον είναι η σωστή διαχείριση ενός χώρου που είναι στολίδι.

Όλοι προφανώς θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να ανάξιε. Πιθανόν να μαζευτεί και η κατάσταση ως προς το χρόνο και το χώρο προσεγγίσεις. Ελπίζω να μην είναι αποσπασματικό και μόνο για φέτος. Εύχομαι οι λύσεις που θα δοθούν να είναι διαρκείας και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν ένας φορέας μπορεί  στο σύνολο του να λειτουργήσει το χώρο»

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"