Αποδέκτης πολλών τηλεφωνικών κλήσεων από πολίτες που καταγγέλλουν και παραπονούνται για φαινόμενα ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής του νησιού μας, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Το θέμα έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις, μετά και τις αναρτήσεις στο facebook , της κίνησης «ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ». Τα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση, κάποια από αυτά συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό ή από βίντεο. Όπως μάλιστα αναφέρουν σε επικοινωνία που είχαν με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, κάνουν λόγο για φυτοπλαγκτόν ή για άλλες αιτίες που δεν συνδέονται με την εκροή λυμάτων.

Μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία δεν έχει υπάρξει, ενώ το όλο γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας δίνουν τη δική τους ερμηνεία για το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας μάλιστα, «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα, όταν μάλιστα δεν έχουν ανοίξει τα ξενοδοχεία ή άλλες  τουριστικές επιχειρήσεις ,  που ενδεχομένως , ίσως σε κάποια περίπτωση, θα μπορούσε να ήταν μία πιθανή αιτία.