ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Let’s do it World…

 Let’s do it Greece…

Let’s do it Zakynthos…

Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Η Ελλάδα συμμετέχει για τέταρτη φορά και "υιοθετήθηκε" από τη χώρα μας με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου, ο Δήμος Ζακύνθου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα, συμμετέχοντας στην εθελοντική εκστρατεία Let’s do it Greece, πραγματοποίησαν καθαρισμό στην παραλία ωοτοκίας Καλαμακίου την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Μετά τον καθαρισμό, τα παιδιά παίζοντας στην παραλία έμαθαν τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Οι δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, σε συνεργασία με τους φορείς,θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σε μια προσπάθεια των φορέων να ευαισθητοποιήσουν τις επόμενες γενιές για την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να ενεργοποιήσουν τους πολίτες του σήμερα στην προστασία των ειδών και των οικοτόπων  του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου μέσω της συμμετοχής τους.