ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την κατασκευή νέου Διαστημικού Σταθμού, τον οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σχεδιάζει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στο Radio Komsomolskaya Pravda ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roscosmos), Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), θα μπορεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις στο Διάστημα για άλλα επτά με δέκα χρόνια. Η Ρωσία, ως πρωτοπόρος που είναι, πρέπει να ηγηθεί των επιχειρήσεων στο Διάστημα και όσων ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Ρογκόζιν.

 
Ο διευθυντής της Roscosmos αποκάλυψε επίσης ότι η εκπαίδευση του τεχνικού τμήματος έχει ήδη ξεκινήσει και ότι μέσα στον σχεδιασμό της Μόσχας είναι η κατασκευή ενός διαστημοπλοίου, ειδικά για τη μεταφορά των απαιτούμενων υλικών για την κατασκευή του νέου Διαστημικού Σταθμού.

russia_moon_in
 


Αναφερόμενος στο σχέδιο μετοίκησης της Σελήνης, ο Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν την ιδιωτικοποίηση του Φεγγαριού και ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε ένα ράλι κατάκτησης του Διαστήματος, σαν να πρόκειται για προεκλογικό αγώνα.

Το παραπάνω σχόλιο ήταν μία έμμεση απάντηση στις προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, να εκδώσει διατάγματα, σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ θα έχουν αποκλειστικότητα στην εκμετάλλευση, εξόρυξη και αξιοποίηση περιοχών στη Σελήνη ή ακόμη και στον Άρη.

πηγή:protothema.gr