ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μήνυμα με αποδέκτες : «Υπάρχει  ένας αυτοκανιβαλισμός» - «Υποκριτική η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ΝΑΥΑΓΙΟ»
  • «Υπάρχουν υποσχέσεις αλλά δεν είδαμε ανάπτυξη υποδομών σε ύδρευση, αποχέτευση αλλά και σε ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού. Πως θα ζητήσουμε να γίνει ποιοτικός τουρισμός αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα της αποχέτευσης να πάει έως το τελευταίο σπίτι του νησιού; Αν δεν υπάρχει αρκετή , ποιοτική και ποσοτική ύδρευση; Υπάρχει  ένας αυτοκανιβαλισμός. Οι αρχές έχουν μείνει αρκετά πίσω. Αυτό πρέπει να λυθεί ευθύς αμέσως,  αλλιώς ο τουρισμός θα  πατάει σε πήλινα πόδια»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ| «ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΑΝΤΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΙΝΑΙΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΌΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ».
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ , ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ , ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ ΈΡΓΑ ΟΠΩΣ ΥΔΡΕΥΣΗ , ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Κ.Α. … ΑΥΤΟΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΝΤΑΙ»

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ  (Επιχειρηματίας/Ξενοδόχος – τ.Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr
 
ΝΑΥΑΓΙΟ |
«Είναι το  φλέγον θέμα των ημερών. Αυτό που βλέπω να εκτυλίσσεται είναι ένα δείγμα της βαθιάς μικροπολιτικής ασθένειας που πάσχει η Ζάκυνθος. Για μια θλιβερή αστοχία, αντί οι παράγοντες να φροντίσουν να αμβλύνουν τα αρνητικά αποτελέσματα κατά της Ζακύνθου,  τοποθετούνται άπαντες στα χαρακώματα,  για να προωθήσουν τη μικροπολιτική  τους ατζέντα.
Δεν άκουσα κανέναν , με εξαίρεση τον αντιδήμαρχο κ.Σπίνο  και απόψε στην εκπομπή σας τον κ.Βαρδακαστάνη, να λέει τη λέξη συνεργασία. Όλοι ψάχνουν να βρουν ενόχους και να αποπέμψουν από επάνω τους οποιαδήποτε φήμη.
Σαφέστατα έχουμε μία  υπόθεση που δείχνει ότι υπάρχει αδυναμία στη διαχείριση. Πράγματι το ναυάγιο απέχει πολύ από την ιδανική του διαχείριση. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μια δημοτική αρχή έχει τοποθετήσει στο Ναυάγιο  ναυαγοσώστη, η επιτροπή διαχείρισης έχει τοποθετήσει  ομάδα σεκιούριτι, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ.
Αντί να βρεθούμε και να πούμε,  έγινε ένα λάθος στην αποκομιδή και δεν θα ξανασυμβεί, και ότι σήμερα η περιοχή  έχει ναυαγοσώστη, έχει φύλαξη, αυτά αποκρύπτονται,  γιατί έχει μπει μία φαρέτρα με βέλη για να αποδημήσει τους απέναντι. Ένας κακής ποιότητας πόλεμος
Η αντιπολίτευση βγαίνει εναντίον της κυβέρνησης και την κατηγορεί για πλημμελή διαχείριση, όταν η ίδια δεν έκανε τίποτα όντας στην εξουσία, για να το υπερασπιστεί.
Βλέπετε πόσο υποκριτικά το χειρίζονται για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.
Το θέμα του ναυαγίου έχει ξεκινήσει να βρίσκει το δρόμο του. Θα δούμε πολύ καλύτερα πράγματα στο ορατό μέλλον. Υπάρχει αργή αλλά σταθερή εξέλιξη και θα την χρεώσουμε σε αυτούς που προσπαθούν να βρουν τον τρόπο διαχείρισης. Να είμαστε συγκρατημένοι αισιόδοξα και να μη στεκόμαστε σε μία φωτογραφία . Να κοιτάμε πως θα συνεργαζόμαστε και όχι πως θα ρίχνουμε πέτρες στους πολιτικούς μας αντιπάλους».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ |
«Δεν είμαι αισιόδοξος, δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο. Η Ζάκυνθος προχωρά βάση πρωτοβουλιών του ιδιωτικού τομέα που προσπαθεί να ανεβάσει τον πήχη. Εδώ μιλάμε για τα ζητήματα του υπερτουρισμού και αναρωτιόμαστε πως θα αναπτυχτεί η τουριστική ανάπτυξη. Η τουριστική ανάπτυξη είναι θετική  και αντί να την φρενάρουμε λόγω  υποδομών θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητης υποδομές και να προβλεφθούν και οι υποδομές της επόμενης 20ετιας. Σήμερα δεν το βλέπουμε αυτό. Υπάρχουν υποσχέσεις αλλά δεν είδαμε ανάπτυξη υποδομών  σε ύδρευση, αποχέτευση αλλά και σε ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού. Πως θα ζητήσουμε να γίνει ποιοτικός τουρισμός αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα της αποχέτευσης να πάει έως το τελευταίο σπίτι του νησιού; Αν δεν υπάρχει αρκετή και ποσοτική ύδρευση; Υπάρχει  ένας αυτοκανιβαλισμός. Οι αρχές έχουν μείνει αρκετά πίσω. Αυτό πρέπει να λυθεί ευθύς αμέσως,  αλλιώς ο τουρισμός θα  πατάει σε πήλινα πόδια.
Η φετινή χρονιά σε επίπεδο αφίξεων πηγαίνει καλά, ξεπερνάμε το 2019 και είναι μία μεγάλη νικη στην επιστροφή του τουρισμού.  δεν αρκεί όμως. Οι τιμές είναι κλειδωμένες και παγωμένες ενώ το κόστος λειτουργίας έχει εκτοξευτεί. Έχουμε ένα διεθνές πρόβλημα του κόστους ενέργειας,  που ο τουριστικός τομέας το αποφορά. Οι επιχειρήσεις θα δουλέψουν αλλά με περιορισμένη κερδοφορία και εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσουν να κλείσουν τις πληγές των δύο προηγουμένων χρόνων.  Σε κυβερνητικό επίπεδο θα πρέπει ο τουριστικός κλάδος να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως τομέας κρίσης και να έχει τα εργαλεία τα χρηματοδοτικά για  τουλάχιστον ένα έτος.
Πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά»

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ στο IonianRadio.gr - (VIDEO)