ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Ο κ.Ακτύπης δεσμεύεται στο νομικό πλαίσιο … Σίγουρα πρέπει να υπάρχει προστασία και ασφάλεια των οδηγών και των επαγγελματιών αυτών. Κανένας να μη πάθει ζημιά, αλλά να βρεθεί το πλαίσιο , για να υπάρχει απόλυτη προστασία»
Νίκος Βαρδακαστάνης για τα σκουπίδια στο Ναυάγιο : «Οφείλουν να βρουν τρόπο να συνεργαστούν,  για να μη δυσφημίζεται το νησί» - «Η συνεργασία για το 3ο Δημοτικό Σχολείο, με Νικήτα Σπίνο και Δημήτρη Ποταμίτη , απέδωσε»
ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΕΙΩΝ ΖΗΤΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ , ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΜΕ ΣΩΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ.
«ΕΑΝ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο κ.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, Σ ΤΑΜΑΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΌΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο κ.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ , ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑ ΣΠΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΤΑΜΙΤΗ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου & Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ), μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr

ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ |
«Πέρα από την επικινδυνότητα που έχουν μέρος αυτών των οχημάτων, έχουν αλλάξει την εικόνα της Ζακύνθου γενικώς. Η κατάσταση είναι τραγική. Με το τρόπο αυτό, το μοντέρνο, γιατί είναι επικίνδυνα οχήματα,  θα έχει συνέπειες οι Ζάκυνθος, από το θέμα γουρούνα. Θα συζητηθεί η επικινδυνότητα και τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο νησί. Μέρος αυτών των οχημάτων πρέπει να αποσυρθεί. Τα ατυχήματα δεν θα σταματήσουν ποτέ. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Υπάρχει ένα μέρος αυτών των οχημάτων, που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον οδηγό, δεν έχουν καμία ασφάλεια. Υπάρχουν κάποιες που έχω δει στο Τσιλιβί και είναι ασφαλείς. Όμως κάποιες δεν μπορείς σαν όχημα να τις ελέγξεις. Δεν θέλουμε να ζημιωθούν οι επιχειρηματίες. Η εικόνα είναι ελεεινή , πρέπει κάτι να γίνει με αυτά τα μηχανήματα.
Ο κ.Ακτύπης δεσμεύεται στο νομικό πλαίσιο. Οι επαγγελματίες αυτή τη στιγμή είναι νόμιμοι. Όμως όποιος ψάξεις σε βάθος τη νομιμότητα και το πλαίσιο αυτό,  θα δει ότι πρέπει να αντικατασταθούν αυτές οι γουρούνες.
Σίγουρα πρέπει να υπάρχει προστασία και ασφάλεια των οδηγών και των επαγγελματιών αυτών. Κανένας να μη πάθει ζημιά, αλλά να βρεθεί το πλαίσιο , για να υπάρχει απόλυτη προστασία. Ελπίζω κάποιοι να καταλαβαίνουν αυτά που λέω».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ |
Θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί, να ενημερωθούν οι αρχές και να μη δοθεί αυτή η διάσταση. Η δυσφήμιση κάνει πολύ κακό στο νησί μας.
Θεωρώ συνυπευθυνότητα, ακόμη και οι επαγγελματίες και οι πολίτες που πάνε εκεί μέχρι τον εποπτεύοντα αυτού του χώρου. Μπορεί ένας φορέας να δουλεύει καλά, αλλά στο δια ταύτα και στην εποπτεία; Μπορεί να ξεκινήσει κάτι καλό και ένα τέτοιο θέμα να χαλάσει την εικόνα
Αυτό που δρομολογούμε,  να το δρομολογούμε σωστά και να το εποπτεύουμε κάθε λεπτό και κάθε ώρα.
Θέλει προσοχή να προλαβαίνουν οι αρμόδιοι. Σίγουρα   μετά θα διορθωθεί,  όμως η ζημιά έγινε.
Σε κάποια θέματα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Ακόμη και μέσα από συνεργασίες,  έχουμε το ελάχιστο μυαλό να καταλάβουμε ποιος είναι  αυτός που προσφέρει. Επιβάλλεται να συνεργάζονται και να διαχωρίζουν παράλληλα τις θέσεις τους,  εκεί που πρέπει. Όποιος προσφέρει μέσα από συνεργασία,  εμείς ξέρουμε ποιος είναι αυτό που προσφέρει.
Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά των κακών αποτελεσμάτων; Ο άμοιρος λαός, αυτοί που αιμορραγούν,  οι επαγγελματίες, αυτοί που μετά από 10 χρόνια λιτότητα,  πάνε να ανασάνουν
Τι μας περιμένει αύριο το πρωί ξέρουμε;
Ο Νίκος Βαρδακαστάνης, ξέρει να κάνει κριτική και να λέει ευχαριστώ και μπράβο. Δεν έχω πολιτικό μυαλό , αλλά μυαλό  κοινωνικού  φορέα».

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ |
«Η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου και ο ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Δημήτρης Ποταμίτης,  είχαν ένσταση στο χρωματισμό που γινόταν αναφορικά και με  τη κουλτούρα του σχολείου.
Το έκαναν θέμα, με κάλεσαν και έμενα και τον νέο διευθυντή της πρωτοβάθμια, παρουσία του αντιδημάρχου παιδείας του κ.Σπίνου , ο  οποίος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πάμε με το χρωματισμό αυτό που  θέλει  το σχολείο.
Σμίξαμε όλο μαζί και φέραμε τοα αποτέλεσμα
Εγώ έχω κάνει σκληρή κριτική στο δήμο,  όμως έχω καλή συνεργασία  με τον κ.Σπίνο, στα σχολεία γίνονται πολλά πράγματα και  το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί σε 20 ημέρες.
Πιστεύω ότι θα γίνουν πράγματα και από τη περιφέρεια και από το βουλευτή και από τον κ.Σπίνο,  που σίγουρα πιστεύω ότι έχει και την έγκριση του δήμαρχου».

Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ στο IonianRadio.gr -(VIDEO)