ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΑΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ.ΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑ |
«ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ , Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ,ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΥΤΥ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ, «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ»
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ.
«Κινδυνεύουμε αυτή τη σ στιγμή να έρθει ο εργολάβος και να πει σταματάω. Όταν λέει ο δήμαρχος, ότι εκεί που εναποθέτει δέματα, δεν υπάρχει μεμβράνη, τι θα γίνει; Θα βρεθούν σε μια κόντρα , η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ  έχει την ευθύνη , η οριστική όμως, αν δεν φύγουν τα δέματα δεν θα γίνει ποτέ. Εγώ σε αυτή τη 4 ετια δεν περίμενα εργοστάσιο, έλπιζα σε ένα ΧΥΤΥ».
 ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΑΝΗΣ (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)

«Μόλις ανακαλύψαμε το ΛΙΒΑ ΚΑΙ τσακωνόμαστε για τα κληρονομικά.
Εμείς είχαμε ξεκινήσει από το 2017 με μικρό  ρυάκι στραγγίδια, που αποδείχτηκε χείμαρρος. Αύριο το πρωί του δίνω ραντεβού του δημάρχου,  να πάμε μαζί  στον εισαγγελέα να πούμε αυτά και άλλα τόσα. Ανέβηκε επάνω και βλέπει πραγματικά σοβαρά θέματα, ότι υπάρχουν.
Είχαμε μιλήσει πριν 10 ημέρες ,του είπα ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με τις δεξαμενές. Προχθές με πήρε, είπαμε για το θέμα της μεταφοράς, ο ίδιος μου είπε, ότι βρέχουν τα σκουπίδια, για να αυξηθεί το βάρος. Βέβαια του είπα ότι δεν παίρνουν δέματα, αλλά τα χύμα. Ο ΦΟΔΣΑ ,θα πει ότι τα χύμα είναι ,γιατί καταστράφηκαν από τον ΙΑΝΟ. Όμως δεν είναι αλήθεια. Είναι αυτά που θα συνεχίσουν να σκίζονται. Είχαν πάει για 3 εκατομμύρια, αλλά το υπουργείο τους έδωσε 1700 εκατομ.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο,  του είχα πει ότι ο ΣΚΟΠΟΣ είναι να ρίξουν μέσα στο ΧΥΤΥ τα σκουπίδια. Μου είπε ότι ένα- ένα θα ελέγχονται . Μου το έδωσε σαν υπόσχεση. Ένα-ένα που θα πηγαίνει για ταφή θα ελέγχεται.
Ο δήμαρχος έχει ενστάσεις για την κατασκευή του ΧΥΤΥ.
Όποιος ανέβει επάνω θα καταλάβει … ο δεματοποιητής είναι 6 μηνών…. Όμως δεν ήμουν παρών και στη συζήτηση, αλλά και η κ.Μοθωναίου, έμαθα ότι είχε προβληματισμούς το τελευταίο διάστημα.
Μας είχε κατηγορήσει και η περιφέρεια και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν οι σωστές,.  Το μόνο που έκαναν ήταν να μας αμφισβητούν. Ο δήμαρχος τώρα, πήγε καλώς, πήγε μόνος του, διαπίστωσε, κανείς δεν κατάλαβε γιατί έβγαλαν τη δεξαμενή των στραγγιδίων. Τώρα υπάρχουν λίμνες με στραγγίδια που φεύγουν παντού.
Κινδυνεύουμε αυτή τη σ στιγμή να έρθει ο εργολάβος και να πει σταματάω. Όταν λέει ο δήμαρχος, ότι εκεί που εναποθέτει δέματα, δεν υπάρχει μεμβράνη, τι θα γίνει; Θα βρεθούν σε μια κόντρα , η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ  έχει την ευθύνη , η οριστική όμως, αν δεν φύγουν τα δέματα δεν θα γίνει ποτέ. Εγώ σε αυτή τη 4 ετια δεν περίμενα εργοστάσιο, έλπιζα σε ένα ΧΥΤΥ.
Βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο αδιέξοδο με μια μονάδα να κινδυνεύει να επαναδημοπρατηθεί.
 Το 2018 είχαμε τον εκβιασμό, ή στο ΛΙΒΑ, ή χανόμαστε.
Τώρα ,όλα σε μία λακκούβα, την οποία θα γεμίσουμε αλλιώς καταστρεφόμαστε
Το καλοκαίρι θα μας πουν, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Εκεί φοβάμαι το δήμαρχο … μήπως        πει δεν μπορούμε κάνουμε διαφορετικά. Μακάρι να     γίνει αυτό που είπε και που είναι προς τιμή του , ότι ένα ένα δέμα, θα ελέγχεται πριν πάει στο ΧΥΤΥ. Το έργο αυτό ανήκει στο δήμο και όχι στο ν περιφερειακό ΦΟΔΣΑ».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent