Με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την σύσταση της ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε., κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχη τουρισμού/βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης, τον αναπληρωτή τομεάρχη Τουρισμού, βουλευτή Κέρκυρας κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τον πρώην περιφερειάρχη και επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, βρίσκεται στην Ζάκυνθο.
Ο κ.Σπύρος Γαλιατσάτος, που γι αυτούς τους λόγους επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, μίλησε στο Ionianradio.gr, για τις συναντήσεις και επαφές που υπήρξαν, την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψης.
«Στις συναντήσεις που έγιναν με το δήμαρχο και τους κατοίκους της περιοχής , υπάρχει έντονος προβληματισμός», δηλώνει και προσθέτει «είναι πρωτοφανές, η αυτοδιοίκηση να εξαιρείται, κάτι το οποίο εξέφρασε και ο δήμαρχος Ζακύνθου… Μαζί του έχουμε πολλά κοινά σημεία».
Παράλληλα , μιλώντας για θέματα τουρισμού, εστίασε το ενδιαφέρον του, στις πτήσεις εξωτερικού, όπου «τον Αύγουστο υπάρχει απώλεια», για να οδηγηθεί στο συμπέρασμα «η Ζάκυνθος 31/8, έχει καλύψει το 37% του 2019,οπότε μπορεί να πιάσει το 50%».
  • Αύριο Τετάρτη, στις 09:30 το πρωί, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ , θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς, στο πνευματικό κέντρο και ώρα 12 το μεσημέρι, συνάντηση με τους Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ  (τ. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού)

«Σε συναντήσεις που έγιναν με το δήμαρχο και με κατοίκους της περιοχής, υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός, για την εξέλιξη της υπόθεσης, που παίρνει διαστάσεις για το πώς έγινε αυτό το πράγμα. αυτή είναι η διαπίστωση μου. Θα συνεχιστούν επαφές με τους φορείς. Όσο αφορά θέματα τουρισμού τον Αύγουστο υπάρχει απώλεια στις πτήσεις του εξωτερικού. Η Ζάκυνθος 31/8 έχει καλύψει το 37% του 2019 οπότε μπορεί να πιάσει το 50%. Η Κεφαλονιά είναι πιο πίσω και η Κέρκυρα είναι στο 40% και κάτι.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μείωση.
Οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά και οι εργαζόμενοι που δεν ξέρουν που θα βγουν. Υπάρχουν funds  που κάνουν προσφορές για εξαγορά. Ενδεχομένως , ακόμα και να εξαγοραστούν, να χρωστάνε ακόμα.
Είναι μία πραγματικότητα και θέλω να είμαι επιφυλακτικός ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Δεν προοιωνίζει όμως, η κατάσταση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, μέλλον καλό. Έχουμε και τις υποχρεώσεις που έχουν ανασταλεί, μέσα στο χειμώνα.
Πάλι έγινε το απίστευτο στη περιφέρεια μας. Ικανοποιήθηκε μόνο το 15% και δεν φαίνεται και το πότε θα πάρουν δεκάρα στο χέρι τους. Έχουμε και την περιφερειάρχη που δηλώνει ικανοποιημένη, ότι δεν έχουν ανάγκη.
 
Η Ναυάγιο ΑΕ, θα είναι μία παντοδύναμη εταιρεία, που θα μπορεί να εκποιεί ή και να πουλάει. Είναι πρωτοφανές η αυτοδιοίκηση να είναι απέξω και ο δήμαρχος σήμερα μας το εξέφρασε αυτό και ο ίδιος. Είναι πέρα κάθε λογικής, πέρα κάθε πρακτικής.
Όταν οι κάτοικοι σε μια νύχτα βλέπουν να χάνουν τους κόπους τους αλλά και την πατρογονική τους περιουσία , τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Σε τι θέση είναι; Αυτά είναι εξωφρενικά, δεν ξέρω αν συμβαίνουν και στην Ουγκάντα.
Γι αυτό ήρθε εδώ το κλιμάκιο για να μεταφέρουν στη Βουλή αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί να το διανοηθείς αυτό που συνέβη.
 Εμείς λειτουργούμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με γνώμονα την κοινωνία».