• «Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου»
  • «Όποιος έχει προσπαθήσει να χτίσει πολιτική καριέρα επάνω στα σκουπίδια, έχασε και είναι η σειρά τους»
  • «Δημιουργούν το ένα κακούργημα μετά το άλλο»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | «Καλώ την Κατερίνα Μοθωναίου , να ανέβει τώρα στο ΛΙΒΑ… Να παραιτηθούν, αν γνωρίζουν εγκληματούν εναντίον του περιβάλλοντος… Μας λένε ψέματα», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΒΡΑΧΙΩΝΑ , εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση του για τα όσα σήμερα συμβαίνουν στο ΛΙΒΑ.
Προειδοποιώντας για δυναμικές, σκληρές παρεμβάσεις, το επόμενο διάστημα, δηλώνει ότι «η μεταφορά των δεμάτων , δεν θα γίνει ποτέ».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Σκιαδόπουλος, ζητά από την κ.Κατερίνα Μοθωναίου η οποία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, «να απαντήσει γιατί σε τρία διαφορετικά σημεία, συγκεντρώνουν σκουπίδια, ενώ με νόημα δηλώνει «Δεν θα χτίσουν καριέρες στις πλάτες μας… όσοι ανακατεύονται με τα σκουπίδια, να προσέχουν να μην τους φάνε οι κότες».
Τέλος κάνει γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει γενική συνέλευση του ΒΡΑΧΙΩΝΑ  με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις από κοινού και με τους υπόλοιπους περιβαλλοντικούς συλλόγους της Ζακύνθου.
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  (Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ)

«H εικόνα  που συναντήσαμε πηγαίνοντας με μέλη του ΒΡΑΧΙΟΝΑ πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν περίμενα μια τόσο τραγική κατάσταση. Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου. Οι σωλήνες που κατεβάζουν τα στραγγίδια είναι στον αέρα.
  • Το πιο τραγικό είναι ότι έχουν ανοίξει χώρους τα δέματα είναι ανοιγμένα στη μέση και μέσα εκεί βάζουν σκουπίδια. Αυτό είναι τεράστιο κακούργημα και δεν ξέρω αν το ξέρουν οι κύριοι και οι κυρίες που ασχολούνται. Αν το ξέρουν εγκληματούν, αν δεν το ξέρουν να πάνε να το σταματήσουν. Όποιος έχει προσπαθήσει να χτίσει πολιτική καριέρα επάνω στα σκουπίδια, έχασε και είναι η σειρά τους. Δεν μπορούσα να πάω κοντά, να δω αν θάβουν σκουπίδια ή όχι. Έχουν φτιάξει όμως τοιχία με τα δέματα και στη μέση εναποθέτουν σκουπίδια. Κρύβουν τα σκουπίδια. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο, από το να τα θάβουν με μια τσάπα. Έχουν δημιουργήσει 3 εστίες τέτοιες. Εάν δεν το ξέει η κ.Μοθωναίου που είναι υπεύθυνη, να πάει και να ανέβει στο ΛΙΒΑ και να το σταματήσει ΧΤΕΣ… είπε ότι στο ΛΙΒΑ δεν θάβουν δέματα… όμως αυτό που κάνουν είναι ακόμη χειρότερο.
Δεν μπορεί να φτάσει το μυαλό του ανθρώπου, ότι η πρόεδρος του νέου ΦΟΔΣΑ και η περιφερειάρχης, γνωρίζουν αυτό που γίνεται τώρα στο ΛΙΒΑ. Αν το γνωρίζουν αύριο πρέπει να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να ζητήσουν συγνώμη και να μας πουν σας κοροϊδέψαμε. Αν το γνωρίζουν, εγκληματούν απέναντι στους ζακυνθινούς. Δημιουργούν το ένα κακούργημα μετά το άλλο. Και τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουν φωτιά …
  • Λένε ψέματα ότι στέλνουν τα στραγγίδια στο ΣΚΟΠΟ για προβιολόγηση. Θα αντιδράσουμε δυναμικά αυτή τη φορά και όχι με κλείσιμο στα σκουπίδια. Μας κοροϊδεύουν και δεν έχουν το θάρρος να μας πουν, «παρανομούμε, αλλά σε δυο (2) χρόνια θα έχουμε εργοστάσιο». Δεν μας απαντάνε σε τίποτα. Και η μεταφορά των δεμάτων που έχουν και κωδικό για να την κάνουν, δεν θα γίνει ποτέ. Είναι ασύμφορη, πρέπει να βρουν εταιρεία να το αναλάβει και τρόπο που θα μεταφερθούν… εύχομαι να βγω ψεύτης.
Ακόμη, παρανομούν και στο οικόπεδο, που παραδίπλα έχει διαμορφωθεί . Τοποθετούν δέματα, επάνω σε νάιλον και από εκεί τρέχουν τα στραγγίδια. Τώρα, ευτυχώς είναι καλοκαίρι και τα στραγγίδια δεν φτάνουν στο νερό…
Είχα πει ,ότι αν λειτουργήσει σωστά ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ, θα είμαστε μαζί του. Όμως δεν τους πιστέψαμε ποτέ. Ναι παρέλαβαν κάτι , αλλά δεν προσπάθησαν να το διορθώσουν.
Δυστυχώς γι αυτούς, οι πολίτες είναι πιο έξυπνοι από αυτούς… Αν έχουν καλό σκοπό, να βγουν σε συνέντευξη μαζί με τους περιβαλλοντικούς συλλόγους και να πουν «κάντε υπομονή , σε 2 χρόνια θα έχουμε εργοστάσιο».
Θα ήθελα να μας απαντήσει η κ.Μοθωναίου.
Αυτή   τη στιγμή εκτός από το ΒΡΑΧΙΩΝΑ ,  υπάρχουν και άλλα μάτια. Είναι και οι υπόλοιπες ομάδες, που πραγματικά έχουν χάσει τη μπάλα και αυτό που είδαν δεν το πιστεύουν. Άρα θα πρέπει να βγουν αμεσότατα, ΑΥΡΙΟ, να μας πει η κ.Μοθωναίου , για ποιο λόγο βάζουν σκουπίδια χύμα σε 3 σημεία… αν δεν γνωρίζουν είναι χειρότερο… αν γνωρίζουν , το μόνο που θα πω είναι ότι είναι ντροπή αυτό που κάνουν και δεν υπολογίζουν κανέναν, χτίζοντας καριέρα επάνω στη πλάτη μας. Ο ΛΙΒΑΣ έχει καταπιεί πολιτικούς και θα συνεχίσει. Η κατάσταση είναι μη αντιστρέψιμη. Εργοστάσιο δεν μπορεί να κατασκευαστεί με 100 χιλιάδες δέματα. Εύχομαι να μη φτάσουμε να πεθάνουμε από τοξίνες αν καούν.
Καμία αντίδραση δεν υπάρχει ούτε από την αντιπολίτευση. Συνηγορούν και αυτοί παρέα στο έγκλημα. Δεν έχουμε δεχτεί κανένα τηλεφώνημα από κανέναν.
  • Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσουμε προσπάθεια πολύ σκληρή που θα κάνουμε και προς το τέλος του μήνα, θα κάνουμε γενική συνέλευση, με τις όμορης κοινότητες, για να δούμε πώς μπορούμε να αντιδράσουμε για να μην πεθάνουμε. Θα καλέσουμε και όλους τους πολιτικούς.
Εύχομαι αυτούς που ασχολούνται με τα σκουπίδια , να μη τους φάνε οι κότες».