ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΙΛΑ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ,  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ , ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ.
ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ , ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΗΛΩΝΕΙ, «ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ , ΘΕΩΡΟΥΝ , ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»Σ, ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ , ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ (Βουλευτής Κέρκυρας)

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ |

«Διάλεξα να πάω στο 4ο λύκειο Κέρκυρας,  που κατασκευάζεται πλέον 20 ετών. Καλό είναι να τελειώσει κάποια στιγμή, το ευχήθηκα και στα παιδιά και να μπουν σε μια καινούργια σχολική υποδομή. Φυσικά τους ευχήθηκα να είναι καλή η χρονιά, να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το ίδιο εύχομαι και σε όλα τα παιδιά της Ζακύνθου. Άσκησα κριτική και στην υπουργό παιδείας»

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΛΑΤΩΜΑ ΝΑΥΑΓΙΟΥ |

«Θεωρούμε ότι είναι σοβαρότατο το θέμα, όχι μόνο δικαστικά αλλά και πολιτικά. Το έχουμε υιοθετήσει πλήρως και στον τομέα του τουρισμού αλλά και της διαφάνειας. Εξελίσσεται μια σκανδαλώδης αγοραπωλησία, με μυρωδιά κυβερνητική. Εξάλλου και η δικαστική διερεύνηση, έχει καταλήξει σε συμπεράσματα και θα οριστικοποιηθεί αυτή η θέση, ότι είναι άκυρη, και θ α ζητηθούν και ποινικές ευθύνες. Όμως το ζήτημα, είναι όχι στους γκρεμούς ,αλλά πιο κάτω στο ναυάγιο.
Ο κ.Θεοχάρης ,εκπόνησε ένα νομοσχέδιο προς διαβούλευση, για τη σύσταση εταιρείας, που θα εκμεταλλεύεται την παραλία, με έδρα την Αθήνα. Προσβολή για τους ζακυνθινούς, υπό την έννοια, ότι απαξιώνει όλο το τοπικό πλαίσιο και θεωρεί ότι υπό την αιγίδα του εκάστοτε υπουργείου, το ναυάγιο θα αξιοποιηθεί, με μόνο επιχείρημα, το ότι, τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Όμως οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, είναι εκλεγμένοι και είναι προσβλητικό. Δεν αντιλαμβάνομαι πως και Ακτύπης και περιφέρεια, θεωρούν ότι αυτή η επένδυση που θα γίνει στην ορεινή περιοχή, καθώς κι η δημιουργία εταιρείας συσχετίζονται και δίνονται δυνατότητες που ξεπερνούν και το δημόσιο . Θα δίνει τη δυνατότητα της απόλυτης σύνθεσης της παραλίας με την υποτιθέμενη αγοραπωλησία,  που έχει ξεκαθαρίσει που πάει η υπόθεση .
Χονδρικά θεωρούμε,  ότι επιβάλλεται η παρουσία ενός κλιμακίου, να έρθουμε σε επαφή με όλους τους φορείς και με όλους τους κατοίκους της περιοχής και να εξηγήσουμε τη διαχρονική μας θέση και να μιλήσουμε και για ζητήματα τουρισμού.
Θεωρώ ότι ο ζακυνθινός λαός έχει κινητοποιηθεί, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο. Το κόμμα μου, έχεα σταθεί στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως και των κατοίκων της ορεινής περιοχής. Έγινε και πρόσθετη παρέμβαση, υπέρ της Ιεράς Μητροπόλεως , εκπονήθηκε πόρισμα που δίνει πολύ μεγάλα, νομικά ,ουσιαστικά επιχειρήματα, στο δικαστικό αγώνα και εμείς, αυτή τη πορεία θέλουμε να συνεχίσουμε. Γι αυτό αρχόμαστε εκεί, να στηρίξουμε τον αγώνα των ζακυνθινών».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ |

«Θεωρώ ότι Ιούλιο και Αύγουστο τα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά στο Ιόνιο αλλά και στο μέγιστο αριθμό των τουριστικών περιοχών της χώρας μας,  που έχει να κάνει από τη μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος να ταξιδέψει. Αυτή η μεγάλη επιθυμία, έδωσε τεράστια ώθηση, ώστε ήρθε πολύς κόσμος στη πατρίδα μας. Στη Κέρκυρα είχαμε πολύ κόσμο και μακάρι να επεκταθεί και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Όμως δεν αποτελεί αυτή η αύξηση, επιτυχία της κυβέρνησης.  Προβλήματα υπήρχαν, όσο αφορά τους υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορα μας, υπήρξε απίστευτη χαλαρότητα στις τουριστικές περιοχές και οι τουρίστες δεν είχαν την ίδια διάθεση».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent