ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ 51%, Η ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ,ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

  • «Σαφώς εμένα δεν με πειράζει, το ότι δε συμμετέχει ο Δήμος, είναι ευλογία…»

  • «... Η αδυναμία συνεννόησης των ανθρώπων και ειδικά των αυτοδιοικητικών μας έχει δημιουργήσει το πρόβλημα»
  • «Το θέμα των μετοχών τώρα. 1000 μετοχές των 250.000. Αυτές οι μετοχές ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Μονομερώς λοιπόν αύριο το πρωί μπορεί να κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εδώ πρέπει να μπει δικλείδα. Το δημόσιο πρέπει να διατηρεί το 51%. «Ποτέ το ελληνικό δημόσιο δεν θα απολέσει το 51% σε όποιο σχήμα», αυτή η φράση πρέπει να μπει μέσα οπωσδήποτε».
  • «Η Α.Ε έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι κερδοσκοπική εταιρεία από τη στιγμή που παρουσιάζει ΓΕΜΥ. Σημαίνει ότι έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, γι αυτό και περιγράφει δράσεις»

ΑΚΟΜΗ ΜΙΛΑ « ΕΚΤΕΝΩΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ  ΚΑΙ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑ

 ΙΔΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: «Πρέπει να φύγουν όλες οι προσαυξήσεις και να γίνει κούρεμα»

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Πρόεδρος ΕΛΦΕΕΖ)

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ  - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑ |
«Το χρέος ξεπερνάει τα 240 δις, 110 δις είναι των ανθρώπων που μέχρι χθες ήταν ενήμεροι. Κάθε μήνα μεγαλώνει.
Πρέπει να υπάρχουν κατά τη φετινή περίοδο κατάργηση των τεκμηρίων. Πρέπει να αποφασίσουν γενναία να πάμε σε κούρεμα ιδιωτικού χρέους που δύο χρόνια τώρα, έχει εκτιναχθεί.
Δεν υπάρχει συγκροτημένη θέση και άποψη, να μη χαϊδεύουμε αυτιά ,το υπουργείο οικονομικών αρχίζει να του τελειώνουν τα χρήματα.
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφορών αλληλεγγύης.
Σε ένα μήνα ξεκινάνε οι φορολογικές δηλώσεις άρα θα μεγαλώσει το χρέος.
Τι θα γίνει Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Τρίκαλα; Είχαμε παράταση μέχρι 19/3 μετά όλες οι αναστολές είναι στον αέρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα το χρέος να ρυθμιστεί; Πρέπει να φύγουν όλες οι προσαυξήσεις και αυτό είναι  το λιγότερο που μπορεί να γίνει , όπως και να δοθεί μεγάλος αριθμός δόσεων»
 
«ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.»
«Πριν δυο (2) χρόνια κατέθεσα πρόταση ίδρυσης φορέα, όμως το άρθρο 30 δεν έχει σχέση με αυτό που είχαμε πει τότε. Βέβαια και ο υπουργός τότε δεν υπήρχε... Η αδυναμία συνεννόησης των ανθρώπων και ειδικά των αυτοδιοικητικών μας έχει δημιουργήσει το πρόβλημα. Υπάρχει κακό προηγούμενο για το τρόπο λειτουργίας .
Διαβάζοντας το άρθρο 30, βλέπουμε ότι δημιουργείται εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Πως είναι δυνατόν να διοικηθεί από την Αθήνα; Εφόσον θέλει το υπουργείο να πάει στην Αθήνα γιατί δεν δημιουργεί νομοτεχνικά οι υπηρεσίες του να είναι εδώ. Η έδρα και οι διοικητικές υπηρεσίες πρέπει να είναι στη Ζάκυνθο. Άρα λοιπόν νομοτεχνικά πρέπει να γίνει διόρθωση στο συγκεκριμένο.
Οι νομικοί από πού θα είναι; Από το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών; Πως θα αντιληφθούν το όλο πρόβλημα; Η εκτίμηση είναι προσωπικό και διοικητικές υπηρεσίες εδώ, κοντά στο πρόβλημα. Άρα χρειάζεται τροποποίηση, να είναι εδώ πέρα.
Το θέμα των μετοχών τώρα. 1000 μετοχές των 250.000. Αυτές οι μετοχές ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Μονομερώς λοιπόν αύριο το πρωί μπορεί να κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εδώ πρέπει να μπει δικλείδα. Το δημόσιο πρέπει να διατηρεί το 51%. «Ποτέ το ελληνικό δημόσιο δεν θα απολέσει το 51% σε όποιο σχήμα», αυτή η φράση πρέπει να μπει μέσα οπωσδήποτε.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος , πρέπει να μπει στο καταστατικό ότι τις αποφάσεις θα τις παίρνει η γενική συνέλευση.
Η Α.Ε έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι κερδοσκοπική εταιρεία από τη στιγμή που παρουσιάζει ΓΕΜΥ. Σημαίνει ότι έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, γι αυτό και περιγράφει δράσεις.
Αφού δεν μπορούν να μπουν σε λογική συνέργειας οι τοπικοί άρχοντες, έρχεται το κράτος και ορίζει.
Έπειτα αποκλείουν την εκκλησία. Πως διασφαλίζουν την επόμενη ημέρα;
Περιγράφει τους ξενοδόχους, μια θέση στο επιμελητήριο και , μόνο δυο (2)  θέσεις στους παραγωγικούς φορείς. Δεν με προβληματίζει ότι δε συμμετέχει ο δήμος. Σαφώς εμένα δεν με πειράζει, το ότι δε συμμετέχει ο δήμος, είναι ευλογία.
Ο δήμος εδώ και  2,5 χρόνια δεν έχει βηματισμό, δεν υπάρχει.
Η εταιρεία πρέπει να έχει οντότητα. Για να πάμε στην επόμενη ημέρα, πρέπει να υπάρχει ομόνοια. Πως θα συνεργαστούν με ανθρώπους που μπορεί να μην έχυον και την τεχνογνωσία;
Συμφωνώ στην εταιρεία, με τις συγκεκριμένες προσθήκες.
Ξαναμιλάω για τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, πρέπει να διασφαλιστεί το 51%,η έδρα εδώ, οι διοικητικές υπηρεσίες εδώ, οι δικηγόροι από τον εδώ δικηγορικό σύλλογο. Είναι ένα θέμα που χρήζει μεγάλης ανάλυσης. Νομοτεχνικά, χρήζουν τα θέματα, μεγάλης προσπάθειας.
Είναι πολύ μεγάλο φιλέτο και πρέπει να δημιουργήσουμε τα ξόρκια  να μην ακουμπήσει κανείς το φιλέτο…»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent