ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
  • «Κάναμε στο δημοτικό συμβούλιο εμπεριστατωμένη πρόταση με πολλά σημεία, που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, τάχθηκε υπερ.  Στη πορεία δεν ξέρω γιατί, αλλά χρειάστηκε κι έγινε και δεύτερη συνάντηση, χωρίς να υπήρξε κάτι καινούριο, από ότι έμαθα, γιατί δεν συμμετείχα.Αυτή η πρόταση κάλυπτε όλους και ξαφνικά την μετάθεσαν σε ένα άτυπο όργανο και την ξανακουβέντιασαν. Ο λόγος  που συνέβη αυτό ήταν η πρόταση ήταν δική μας. Τι σημαίνει καλέσαμε τους επικεφαλείς; Πολλοί έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτό που έκαναν είναι αποδυνάμωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και δείχνουν ερασιτεχνισμό, που η παράταξη μας σε τέτοιες κωμωδίες δε συμμετέχει».
ΓΙΑ «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε»  «Τώρα έρχεται ο υπουργός και κάνει ένα προσχέδιο νόμου, που κατά την  άποψη μας είναι σε σωστή κατεύθυνση»
«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ…»
 «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»
«ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ»

Γιάννης Αγαλιανός (τ.Δήμαρχος Ζακύνθου/Δημοτικός Σύμβουλος/ Επικεφαλής «ΑΝΑΔΡΑΣΗ»)
 
«Εμείς προσπαθούμε να είμαστε ωφέλιμοι για τη Ζάκυνθο και με αυτό το πρίσμα κοιτάμε αυτοδιοικητικά να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Χάθηκε μια ευκαιρία όταν φέραμε πρόταση για την ίδρυση φορέα που θα συγκροτούταν  από το δήμο τις όμορες κοινότητες, την περιφέρεια  και την  πολιτική προστασία. Ήταν πρόταση που ήταν εφικτή να πραγματοποιηθεί και πιστεύαμε ότι θα ωφελούσε τη Ζάκυνθο . Ο δήμος δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια, παρότι ήταν έξυπνη πρόταση . Το ναυάγιο είναι ένας τόπος, που μπορεί να λύσει τεράστια οικονομικά προβλήματα και να πάει σε μεγάλα μονοπάτια η ανάπτυξη. Δεν ανήκει μόνο στη Ζάκυνθο αλλά σε όλη την Ελλάδα και μιλάμε για ένα πλούσιο κρατικό μέρος. Σαν αυτοδιοίκηση φυσικά , διεκδικούμε και το δικό μας μερίδιο. Τώρα έρχεται ο υπουργός και κάνει ένα προσχέδιο νόμου, που κατά την  άποψη μας είναι σε σωστή κατεύθυνση.
Κάναμε στο δημοτικό συμβούλιο εμπεριστατωμένη πρόταση με πολλά σημεία, που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, τάχθηκε  υπερ.  Στη πορεία δεν ξέρω γιατί, αλλά χρειάστηκε κι έγινε και δεύτερη συνάντηση, χωρίς να υπήρξε κάτι καινούριο, από ότι έμαθα, γιατί δεν συμμετείχα.
Αυτή η πρόταση κάλυπτε όλους και ξαφνικά την μετάθεσαν σε ένα άτυπο όργανο και την ξανακουβέντιασαν. Ο λόγος  που συνέβη αυτό ήταν η πρόταση ήταν δική μας. Τι σημαίνει καλέσαμε τους επικεφαλείς; Πολλοί έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτό που έκαναν είναι αποδυνάμωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και δείχνουν ερασιτεχνισμό, που η παράταξη μας σε τέτοιες κωμωδίες δε συμμετέχει.
Το ναυάγιο είναι πολύ σημαντικό θέμα, η πρόταση μας ήδη έχει σταλεί επάνω στον υπουργό, οπότε ενισχύεται η θέση του υπουργού να ενισχύσει το νομοσχέδιο και πιστεύω ό τι θα βαδίσουμε σε μια ανώνυμη εταιρεία που όλα τα μέλη θα είναι ζακυνθινοί. Η έδρα δεν είναι καθοριστικό, αλλά προτείνουμε να είναι στη Ζάκυνθο. Είναι περισσότερο ψυχολογικό. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, θα πρέπει να είναι από την κυβέρνηση που βάζει και τα χρήματα. Ο δήμος δεν έχει λόγο να μπει σε αυτή τη διαδικασία.
«Η εκκλησία δεν έχει λόγο σε κρατικά ζητήματα…»
 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Εκείνο που θέλω να πω και πρέπει να προσέξει η επιτροπή ποιότητας ζωής είναι ότι το κυλικείο είναι συνυφασμένο με τη λειτουργία του κινηματογράφου»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent