• ΣΤΟ IONIANRADIO.GR Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ SKYPE|
  • ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «Σεβασμός προς τα παιδιά… δεν το λέω εγώ, οι συνθήκες το λένε …»
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ| Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ «ΣΚΟΠΟΣ», ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ , ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΚΟΠΟΣ», ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Ή ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού «ΣΚΟΠΟΣ»)

ΓΙΑ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ( ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΙΟ) – ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ COVID19 |
«Επειδή είμαι συνδεδεμένος με όλα τα σχολεία ενημερώνομαι συνέχεια. Το 1ο έκλεισε, αλλά έχουμε και άλλα κρούσματα. Έχουμε και μια πληροφορία ότι ίσως είναι περισσότερα από 6 παιδιά. Γίνεται ιχνηλάτηση αυτή τη στιγμή, αλλά μέχρι αύριο θα έχουμε πλήρη εικόνα.
Σίγουρα έχουμε αναγνωρίσει πολλά πράγματα όμως πρέπει να ακούνε και τους παραγωγικούς φορείς και τους συλλόγους και η γνώμη τους να ακούγεται. Καλό είναι αν υπάρχει κάποιοι αίτημα να το βλέπουν πιο σοβαρά. Πραγματικά αν συνεχίσουμε έτσι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τα σχολεία. Ο δήμος δεν μας είπε για την επιστολή που εστάλη στην Αθήνα, έγιναν  κινήσεις και από την περιφέρεια, όμως εμείς όλα αυτά τα έγγραφα δεν τα έχουμε δει. Σεβασμός προς τα παιδιά… δεν το λέω εγώ, οι συνθήκες το λένε. Δεν μηδενίζω πράγματα, έχουν γίνει πράγματα για τα σχολεία, όμως δεν είναι μόνο οι εγκαταστάσεις , είναι και οι χώροι , οι καθαρισμοί είναι ερασιτεχνικοί, κανένας δεν θα με πείσει ότι μία καθαρίστρια σε σχολείο 280 παιδιών μπορεί να ανταποκριθεί.
Θα έπρεπε να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα. Ήθελα τη δημοτική αρχή στο δρόμο και στα σχολεία, με αποτελέσματα και δράσεις της στιγμής. Τώρα έχουμε φτάσει να θεραπεύουμε προβλήματα. Αν αύριο μάθουμε ότι τα παιδιά είναι 30, από ποιον θα ζητήσουμε ευθύνες;
Όπως είπε ο κ.Γεωργάνος, ο καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει ,επιστρέφοντας όμως , πρέπει να περάσει από ακτινογραφία. Εν τω μεταξύ αυτό δεν είναι καραντίνα. Πηγαίνοντας στη τράπεζα για μία συναλλαγή που επιβάλλεται να την κάνω, συναντώ πολλούς, χωρίς μάσκα. Μάλιστα μια κυρία, ήθελε να μπει στο θάλαμο με εμένα. Υπάρχει αδιαφορία …. Δεν μπορώ να πηγαίνω εγώ με πανοπλία και ό άλλος να μου μεταδίδει τον ιό. Σίγουρα έχει και το κράτος τις ευθύνες του. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σε καραντίνα και τα κρούσματα να αυξάνοντα»ι.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ι.Ν ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑ |
«Η κ.Κράτσα επισκέφτηκε το Βασιλικό για να δει αυτά που έχουμε ανακοινώσει, να δει την ολοκλήρωση των έργων και να ανακοινώσει τα επιπλέον που θα γίνουν. Τα έργα ολοκληρώνονται πάρα πολύ σύντομα, μέσα στην εβδομάδα θεωρώ.
Το ένα γεφύρι έχει ολοκληρωθεί , το δεύτερο θα γίνει στη πορεία.
Εμείς είμαστε  εκεί με την κοινότητα και συνεχίζουμε… Δεν σταματάμε είμαστε συνέχεια στις επάλξεις.
Εγώ μπορεί να κάνω κριτική στο δήμαρχο, όμως οφείλω να του αναγνωρίσω , τη συνεργασία του με την περιφέρεια. Δρομολογήθηκε και συνεργάστηκε δήμαρχος και περιφέρεια και υπεγράφη με τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ η σύμβαση για  να ξεκινήσει το έργο. Στο τέλος θα δούμε τα τελικά αποτελέσματα,  όμως είναι σημαντικό ότι το ξεκίνημα έγινε. Οφείλω να του πω «Μπράβο κε Δήμαρχε για τη συνεργασία και το αποτέλεσμα».
Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, έχουν ξεκινήσει διάφορα πράγματα , κι ερχόμαστε σήμερα στο να ολοκληρωθούν.
Πρόσφατα είχα κάνει μία συζήτηση και είπα στη περιφέρεια, ότι,  τα καλά να τα αξιοποιήσετε και ότι δεν είναι καλό να το απορρίψετε. Η συνέχεια είναι πολύ σημαντικό θέμα για την ολοκλήρωση των έργων. Μπράβο σε όλους, από αυτούς που το ξεκίνησαν, μέχρι αυτούς που στη συνέχεια το ολοκληρώνουν.  Από τα αποτελέσματα κρινόμαστε όλοι».
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ|
«Πάντα τοποθετούμε κατά καιρούς και λέω ότι πρέπει να γίνει ένας οργανισμός τουρισμού για το καλό της Ζακύνθου που θα  στηρίξει τουρισμό, υποδομές, πολιτισμό. Δεν τα καταφέραμε μέχρι σήμερα. Πάντα κάτι συμβαίνει και σταματάει στη μέση. Το ζητάω εκ νέου και μάλιστα στη περίοδο που βρισκόμαστε,  επιβάλλεται περισσότερο να υπάρξει μία διαφημιστική καμπάνια. Παράλληλα άκουσα το κ.Στουφή να ανακοινώνει στην εκπομπή σας, ότι το επιμελητήριο κάνει κάποιες  κινήσεις και χάρηκα και τον συγχαίρω. Λέω μπράβο στο επιμελητήριο , δεν ξέρω ποιους περιλαμβάνει μέσα. Εγώ έχω συζητήσει με το επιμελητήριο και με τον κ.Κώττη και τον κ.Μποτώνη και τον κ.Τσίπηρα , όμως το οριστικό οφείλει να το πει ο πρόεδρος.
Θεωρώ ότι θα κρίνει θα αποφασίσει και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις».
Τις επόμενες ημέρες στοχεύω να επισκεφθώ το κ. δήμαρχο να μιλήσουμε και για άλλα θέματα εκτός του οργανισμού ή της επιτροπής. Είναι δύσκολη η επικοινωνία και η ενημέρωση. Όμως θα βρω τον τρόπο να κάνω μία συνάντηση μαζί του. Θα συνεχίσω να του κάνω κριτική και θα συνεχίζω να ζητάω και να προτείνω. Αυτή είναι η δουλειά μου.
Δεν είναι πάντα «αποκεφαλίστε το δήμαρχο». Δεν είναι το βάρος 100% επάνω του. Φταίνε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και θα τους πω «βρείτε   τρόπο συνεργασίας με το κ. δήμαρχο κύριοι». Ας βρουν τον τρόπο ν α συνεργαστούν. Δεν θα φανταστώ ότι δεν θέλει καμία συνεργασία . Μπορεί να έχει ένα ρυθμό εργασίας που δεν ξέρω αν είναι κακό για τη Ζάκυνθο , μπορεί να αποδειχτεί και καλό. Κάνουν κριτική και λιθοβολούν το δήμαρχο.
Ο δήμος είναι η ζωή μας, είναι  πολλά τα πράγματα που πρέπει να λυθούν.
Για το Δημήτρη Κουτσογιάννη, θα πω ότι τον είδα χθες με συνεργείο να κάνει καθαριότητα και μου απάντησε ότι «δεν είναι ανάγκη να έχω τίτλο για να προσφέρω στη Ζάκυνθο».
Το επιμελητήριο για μένα είναι κάτι πολύ δυνατό, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες δράσεις για το καλό των επιχειρηματιών του νησιού.
Εγώ είτε είμαι μέσα στην επιτροπή τουρισμού είτε όχι, θα είμαι κοντά στο επιμελητήριο».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent