ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ : «Δύο χρόνια δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και δεν έχει συναντηθεί με το 5μελές του σωματείο εργαζομένων … δεν μας έχει κάνει την τιμή ο κ.Αρετάκης, να καθίσουμε και να συζητήσουμε. Είναι απαξιωτικός και αποφασίζει αρνητικά»
ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ : «Θα της έλεγα μέσα από την εκπομπή σας, ότι ποτέ δεν είναι αργά , εμείς είμαστε εδώ, να κάνουμε νέο ξεκίνημα και να μην είναι απέναντι αλλά δίπλα μας. Η τρομοκρατία άλλο δεν θα περάσει, δούλοι δεν είμαστε, είμαστε εργαζόμενοι. Αφεντάδες δεν θα βάλουμε στο κεφάλι σας»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΠΝΙΣΗ(Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΖ)

«Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις υπήρχαν προβλήματα.
Με τον κ.Αρετάκη, υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ μας , μετά τις δηλώσεις του, ότι είμαστε ανεπαρκείς και  τεμπέληδες.
Αναρωτιόμαστε… ένα εργαζόμενο δεν βρήκε, που να αξίζει, να είναι έντιμος, εργατικός, φιλότιμος στην εργασία του;
Δύο χρόνια δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και δεν έχει συναντηθεί με το 5μελές του σωματείο εργαζομένων. Έχουμε πάει στο δημαρχείο ,στο πόδι να του πούμε για κάποια προβλήματα και για το τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΖ. Έχουμε την υποχρέωση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για τα δικά μας εργασιακά προβλήματα, αλλά και τη λειτουργία της ΔΕΥΑΖ, όπως συντήρηση και καθαρισμό όλων των δεξαμενών, παρακολουθούμε το χλώριο… δεν μας έχει κάνει την τιμή ο κ.Αρετάκης, να καθίσουμε και να συζητήσουμε. Είναι απαξιωτικός και αποφασίζει αρνητικά.
Ξεχείλισε όμως το ποτήρι, δεν πάει άλλο. Στις 5/2 είχαμε κανονίσει να κάνουμε τεστ στη Μπόχαλη στις δεξαμενές. Το πρωί θα εξετάζονταν πρώτα  το συνεργείο της ύδρευσης,  μετά θα πήγαιναν οι υπάλληλοι του βιολογικού και τελευταίοι εμείς, για να μην υπάρξει συνωστισμός. Εγώ είχα άδεια και όταν πήγα στις 08:40, αντίκρισα καμιά 40αριά εργαζόμενες από τους παιδικούς σταθμούς, να περιμένουν για τεστ…. Τώρα εκδικείται ο κ. δήμαρχος και η κυρία που έχει διορίσει αναπληρώτρια διευθύντρια.
Τη Δευτέρα το πρωί είχαν την απαίτηση κι ενώ δεν είχε καθαριστεί ο χώρος ακόμη και τα τεστ τα χρησιμοποιημένα ήταν πεταμένα στα καλαθάκια, ν α μπουν μέσα οι εργαζόμενοι. Με πήραν να πάω επάνω και όταν έφτασα, βλέπω την κυρία αναπληρώτρια διευθύντρια που τους έλεγε «σας διατάζω να μπείτε μέσα, γιατί θα έχετε κυρώσεις»
Ανέβηκε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, ο  δήμαρχος και ο κ. Σπίνος . Όταν μπήκαν μέσα και αντίκρισαν το θέαμα, ο δήμαρχος είπε,  ναι έχετε δίκιο. Άρχισαν όμως από εκεί και μετά οι αναφορές και οι  μετακινήσεις, με εισήγηση της αναπληρώτριας διευθύντριας. Ο οργανισμός λέει ρητά, ότι τη θέση πρέπει να την έχει ΠΕ. Εμείς δεν υποτιμάμε το πρόσωπο, αλλά μιλάμε με βάση τον οργανισμό. Ένας επιστήμονας αλώστε είναι ένας επιστήμονας. Δεν μπορούμε να τα απαξιώνουμε όλα. Και εκεί, έχει αρχίσει μία εκδίκηση. Αύριο έχει διοικητικό συμβούλιο και γίνεται ένας μύλος. Κάποιους τους καταργούν από τη θέση τους και μιλάμε για 5-6 άτομα. Μηχανικό για παράδειγμα, την υποβαθμίζουν και τη βάζουν προϊσταμένη στις βλάβες, η οποία ήταν πολιτικός μηχανικός στο τμήμα μελετών.
Τον δήμαρχο δεν το βλέπουμε για να μιλήσουμε. Η ΔΕΥΑΖ είναι μία δημοτική επιχείρηση με πολύ σοβαρά προβλήματα. Ο δήμαρχος που είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ,  δεν προλαβαίνει όσο και να θέλει. Σε οτιδήποτε πάλι του φέρεις   αντίρρηση σου λέει «θα απευθυνθώ σε ιδιώτη».
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε δείξει πολύ μεγάλη ανοχή. Ήταν νέο το συμβούλιο και περιμέναμε να μάθουν. Όμως οι υπερωρίες του 2019 δεν έχουν ακόμη δοθεί. Η νομοθεσία λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας και το 2020 δεν πήραν τίποτα. Γιατρό εργασίας πήραν το Μάιο, και στον τεχνικό ασφαλείας έχει λήξει η σύμβαση του τον Δεκέμβριο.
Έχουμε κάνει καταγγελίες από το καλοκαίρι, αλλά ακόμη από την επιθεώρηση εργασίας, δεν έχει δοθεί κάποια λύση.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, έχει περιορισμένες ευθύνες, δεν μπορεί να ασχολείται παρά μόνο με τις μελέτες, έχει περιορισμένα καθήκοντα.
Η αναπληρώτρια διευθύντρια είναι εργαζόμενη, ιδρυτικό μέλος του σωματείου και θεωρώ προσωπικά ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό της.»
Θα της έλεγα μέσα από την εκπομπή σας, ότι ποτέ δεν είναι αργά , εμείς είμαστε εδώ, να κάνουμε νέο ξεκίνημα και να μην είναι απέναντι αλλά δίπλα μας. Η τρομοκρατία άλλο δεν θα περάσει, δούλοι δεν είμαστε, είμαστε εργαζόμενοι. Αφεντάδες δεν θα βάλουμε στο κεφάλι μας.
Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Ζακύνθου πως ότι έγινε σε ύδρευση και αποχέτευση».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent