ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Είμαι σίγουρος, ότι δεν έφυγε επιστολή με το αίτημα “κλείνουν τα σχολεία για τρεις ημέρες να γίνει απολύμανση”. Φάνηκε … δεν είχαν τη βούληση, δεν είχαν τα κότσια να το κάνουν»
  • «Η πρόταση ήταν μία, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ Ή ΜΕΧΡΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗ»
Διονύσης Γεωργάνος ,  (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Μαθητών Ζακύνθου)

 «Δεν γνωρίζω καμία απόφαση. Είναι απογοητευτικό αυτό που βγήκε, μετά από 3μισι ώρες συνεδρίασης, συν μία ώρα  στην αρχή , αντιπαραθέσεων.  Δεν κατάφεραν  όλοι μαζί να πάρουν απόφαση για ένα κοινό σκοπό , να βάλουν ανάχωμα στη διασπορά του κορωνοιού στο νησί, γιατί από τα σχολεία, ξεκινάει πρώτα και μετά από το λιμάνι. Αφού δεν έβγαλαν κοινή απόφαση, τι να περιμένουμε; Είμαστε απογοητευμένοι. Σύρθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση, γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι γονείς και… αφού ξύπνησε η αντιπολίτευση.
Καλέστηκαν για να βγάλουν ομόφωνη απόφαση. Η ένωση  έπρεπε να βγει να καταθέσει την πρόταση της και τους προβληματισμούς της  και μετά να ακούσουν τι λένε οι επιστήμονες και να συζητήσουν τι απόφαση θα βγάλουν.
Όμως χρόνος στην ένωση δεν δόθηκε. Τι να προλάβω να καλύψω; Άκουγα διάφορα πράγματα, είχε πέσει σε χαμηλό επίπεδο το κύρος του συμβουλίου. Έπρεπε ο πρόεδρος να μην επιτρέψει να συζητηθούν άλλα γεγονότα
 Η πρόταση ήταν μία, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ Ή ΜΕΧΡΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗ.
Η διασπορά βγαίνει μέσα από τα σχολεία. Ξαφνικά λοιπόν βλέπουμε 6 κρούσματα στο νοσοκομείο… Αν δεν βάλουμε ανάχωμα η Ζάκυνθος θα γεμίσει με κρούσματα.
Το άλλο είναι να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος σε αυτούς που μπαίνουν στην Ζάκυνθο.
Λένε ότι θα κάνουν ελέγχους, αλλά στα λόγια. Όταν ρώτησα το δήμαρχο μετά την ομιλία της κ. Δαμουλάκη και του είπα να δώσει προσωπικό για τους ελέγχους, μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Πρέπει να γίνει μία αναστολή λειτουργίας των σχολείων, να δούμε που βρίσκονται τα κρούσματα. Ο δήμος Κεφαλονιάς είχε δικαίωμα να το κλείσει για απολύμανση και πήρε απόφαση. Ο δήμος μας δεν έκλεισε 3 ημέρες όταν βγήκαν 2 θετικοί από εκεί;
Χθες έγινε μία τρύπα στο νερό. Ότι απόφαση έβγαλε το δημοτικό συμβούλιο και πήγε επάνω δεν έκανε τίποτα.
Είμαι σίγουρος, ότι δεν έφυγε επιστολή με το αίτημα «κλείνουν τα σχολεία για τρεις ημέρες να γίνει απολύμανση». Φάνηκε … δεν είχαν τη βούληση, δεν είχαν τα κότσια να το κάνουν. Θεωρώ ότι άλλα ζητήματα δεν έπρεπε να αναφερθούν στη συνεδρίαση χθες,  εκτός από αυτό. Ήταν ατόπημα. Παρών ήταν μόνο 17 αιρετοί και είναι προσβολή να μη βγαίνει ομόφωνη απόφαση παρά μόνο με  9 υπέρ».