ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Επισημαίνοντας, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θέτει σε άμεση εφαρμογή, μια ουσιαστική  και καθολική προσπάθεια, που καλύπτει το σύνολο της οικονομικής  και αναπτυξιακής δραστηριότητας της περιοχής, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις  και δράσεις, που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, ο Αντπεριφερειαρχης Ζακύνθου, κ.Γιωργος Στασινόπουλος, αναφέρθηκε ΕΚΤΕΝΩΣ, στα θετικά αποτελέσματα του 2020 και στις προτεραιότητες του 2021.

Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)

Κάνουμε αγώνα δρόμου από την πρώτη ημέρα ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε τη ζωή τω πολιτών καλύτερη.
Το βλέπουμε από τα έργα και οπουδήποτε μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι το κάνουμε.
Έχουμε παρέμβει σε πολλά σημεία
Το 2020 κάναμε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, διαπλατύνσεις, βελτίωση υδραυλικών των δρόμων , ώστε σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά να υπάρχει καλύτερη απορροή των υδάτων.
Οι λεπτομέρειες θα φανούν στον απολογισμό μας, σημασία όμως έχει ότι το 2020 ήταν παραγωγική χρονιά για την δική μας περιφέρεια. Είχαμε παραλάβει 2.4 εκατομμύρια, από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, για έργα και εμείς παρόλα αυτά, δημοπρατήσαμε έργα 3.5 εκατομμύρια που αφορούν καθαρισμούς τάφρων ,  επαρχιακό δίκτυο, συντήρηση δρόμων , επισκευή και συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών, καθαρίσαμε και συντηρήσαμε τμήματα που δεν είχαν συντηρηθεί στους χείμαρρους, επίσης σε έκτακτα αντιπλημμυρικής, παρεμβήκαμε, κάναμε κατασκευή των λιμενικών έργων, δημοπρατήσαμε το λιμάνι στα Στροφάδια, κατασκευάσαμε αντιπλημμυρικές υποδομές και διευθετήσαμε και τα υδατορεύματα.
Επίσης σημαντικό είναι, ότι αύριο στην οικονομική επιτροπή, περνάμε το λιμάνι των Βολιμών, έργο που θα αλλάξει την εικόνα και την όψη της βόρειας πλευράς του νησιού μας. Είναι μια δεύτερη πύλη για το νησί, που μας δίνει περαιτέρω ασφάλεια.
Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός ανάμεσα μας, σεβαστήκαμε τα έργα που έκαναν και τα βελτιώσαμε βάζοντας τη δική μας πολιτική.
Δώσαμε αγώνα και για την εξοικονόμηση χρημάτων στα έργα που έγιναν.
Ότι βρήκαμε το συνεχίζουμε και ότι χρειάζεται το σχεδιάζουμε.
31/1 έχουμε ειδική συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου, που θ α παρουσιαστεί ό απολογισμός των έργων και θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία, ώστε να δει η ζακυνθινή κοινωνία, το έργο που κάναμε στη δύσκολη λόγω του covid χρονιά.
Έχουμε πολλά να πούμε στον σχεδιασμό και στον απολογισμό.
Περιμένουμε το επόμενο τρίμηνο να ανέβει ο διεθνής διαγωνισμός για τον εργολάβο, που θα αναλάβει την κατασκευή του λιμανιού. Ελπίζουμε σε ενάμιση χρόνο να έχουμε εγκατεστημένο εργολάβο και το έργο να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά.
Θα ξεκινήσει η επισκευή της στέγης του σχολείου στον Αγαλά, το  α τρίμηνο το 2021 θα δημοπρατήσουμε .έργα , αξίας 9 συν εκατομμυρίων.
Χρειάστηκαν εργατοώρες, πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες.
Θέλω να ευχαριστήσω όλο το team, γιατί όλοι συμβάλαμε, ώστε το 2020 ήταν ορόσημο για την ΠΕΖ.
Συνεχίζουμε, έχουμε και λοιπούς σχεδιασμούς επί της ουσίας και όχι επί χάρτου.
Θα ξεκινήσει η δημοπράτηση των έργων, συντήρηση των οδοστρωμάτων, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι στο ταμείο υπάρχουν τα τεχνικά δελτία. έχουν εγκριθεί από το υπουργείο και θα ξεκινήσουμε τις μελέτες.
Επίσης θα ξεκινήσει η δημοπράτηση για τη συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων.
Έχουμε κάνει πολύ δουλειά. αλλά και πολύ έχουμε να κάνουμε.
Λόγω του covid, περνάμε δύσκολη περίοδο και είναι γεγονός, όλοι υποφέρουμε και ιδιαίτερα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δίνουν αγώνα επιβίωσης. Σίγουρα άλλο η βοήθεια της κυβέρνησης και άλλο η ανοιχτή επιχείρηση. Σαν περιφέρεια βγάλαμε το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που είναι σε αξιολόγηση. Η Περιφέρεια έβγαλε 30 εκατομμύρια και προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες
Εμείς τηρήσαμε όλα τα αυστηρά μέτρα για να μην υπάρχει διασπορά. Είμαστε εδώ για  να βοηθήσουμε, όχι για να αντικαταστήσουμε το κράτος. Είμαστε εδώ να βάλουμε πλάτη, για ν α αγωνιστούμε για το συγκεκριμένο θέμα, που ασχολούμαστε για να παραδώσουμε έργο στη ζακυνθινή κοινωνία.
 
Δίκτυο συνεργασίας
Όπως όλα τα διοικητικά συμβούλια,  λήγει η θητεία έρχεται η διαδικασία αντικατάστασης . Σε αυτή τη φάση έιμαστε τώρα.
Ο δήμαρχος ζήτησε από τη κ.Κρατσα, να προχωρήσουμε στη διαδικασία της γενικής συνέλευσης. Έχει λήξει η θητεία τους και πρέπει να γίνει αντικατάσταση.
Θα βγουν προσκλήσεις για να οριστούν τα νέα μέλη στη συνέλευση.
 
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Στόχος είναι η σωστή διαχείριση σε όλα τα ιόνια νησιά. Εδώ έχουμε τη διαχείριση στο ΛΙΒΑ και την αποκατάσταση στο ΣΚΟΠΟ, που είναι άμεση προτεραιότητα του φορέα.
Προς τα  εκεί προχωράνε.  Κακοτοπιά δεν υπάρχει
Και για να απαντήσω στο κ. Γαλιατσάτο, « Η ΔΙΑΔΗΜΑ είναι αναπτυξιακή εταιρεία δήμων , έχει εμπειρία στις διαδικασίες και δεν υπάρχουν σκιές, όπως ο κ.Γαλιατσάτος  βλέπει.