Ενδιαφέρουσα Πληροφορία …
  • «Ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός ιδιωτών, που θα έρχονται στο νοσοκομείο και θα έχουμε και γιατρούς που έχουν τελειώσει ειδικότητα, αλλά χρωστούν το αγροτικό. Θα έρθουν για 1 χρόνο στη Ζάκυνθο για ν α συνδράμουν το έργο στο νοσοκομείο.Στο νοσοκομείο είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σώζονται ζωές στη ΜΕΘ. Είναι καλή  μονάδα με καλούς γιατρούς και χαίρομαι που συνέβαλα να ανοίξει. Αυτό για εμένα είναι το μεγαλύτερο έργο που θεωρώ ότι έκανα σαν βουλευτής»
 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ | «ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  … ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ» - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
COVID19|  «Τις τελευταίες   ημέρες έχουμε λιγότερα τεστ, όμως πάμε καλύτερα. Πως θα εξελιχτεί τις επόμενες ημέρες,  κανένας δεν το ξέρει. Έχουμε δώσει βαρύτητα και στον εμβολιασμό, ώστε να δημιουργηθεί ανοσία. Θεωρώ ότι πάμε προς το καλύτερο, όμως πάντα καραδοκεί ένα τρίτο κύμα.  Δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση. Δεν υπάρχει κανόνας που πρέπει να ακολουθήσουμε, σχεδιασμούς κάνουμε. Όποιος λέει ότι θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα ,θεωρώ ότι πρέπει να τον πάρουμε στα αστεία»
COVID19| ΕΜΒΟΛΙΑ| ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – ΕΣΤΙΑΣΗ| ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ| ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ) - Σύνδεση με Skype.
«Θεωρούμε ότι, βέβαια η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όμως πολλές φορές, ίσως εμείς, πρέπει να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας, για να διαμορφωθεί μία άποψη από την επιτροπή.
Λέμε, ότι πρέπει μέσα στους ίδιους τους νομούς, να επιτραπεί το κυνήγι. Όπως στέλνουμε μήνυμα για περίπατο, με τον ίδιο τρόπο ο κυνηγός, πάει σε δύσβατη περιοχή και δεν ενοχλεί κανέναν. Το ίδιο ισχύει και για τους αλιείς. Οι μετακινήσεις είναι ελάχιστες, θα επιβαρυνθούν με μικρό ποσοστό και πιστεύω ότι θα εισακουστούμε, γιατί είναι δύσκολη περίοδος και πρέπει να βγάλουμε κάποιους ανθρώπους από το σπίτι, γιατί η απομόνωση δημιουργεί και προβλήματα.
Τα μέτρα που λαμβάνονται,  λαμβάνονται έτσι, βάζοντας ποσοστά στις μετακινήσεις. Αυξάνεται λίγο η μετακίνηση και από ότι αντιλαμβάνομαι ίσως αν μειώσουμε το κυνήγι που θεωρούν μη απαραίτητο οι ειδικοί, έτσι μειώνουμε τα ποσοστά των μετακινήσεων. Όμως οι περιοχές μας είναι πράσινες, δεν έχουν επιβάρυνση και θέλω να πιστεύω, ότι θα το δει η επιτροπή. Αυτή η διαδικασία δεν δημιουργεί προβλήματα και καλό είναι να το ανοίξουν, όπως και το ερασιτεχνικό ψάρεμα.
Πιστεύω ότι θα γίνει. Σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν τις γιορτές. Ειδικά στις πράσινες περιοχές, μπορεί να γίνει, για να σταματήσει και η αντίδραση και να αντιληφτούν και οι πολίτες , ότι τα αιτήματα τους εισακούγονται
Η πανδημία και αυτή η κρίση που περνάμε δεν είναι κάτι το στατικό,  είναι μία δυναμική κρίση. Μπορεί να σας λέω, ότι εδώ δεν υπάρχει κρούσμα και σε  ώρες να εμφανιστούν 20 κρούσματα. Είναι κάτι λοιπόν, που δεν ελέγχεται, για να προγραμματίσουμε. Γι αυτό πάμε ανά εβδομάδα και επανακαθορίζουμε τη στάση. Δεν είναι δυνατόν να λέμε, ότι υπάρχει αλαλούμ στις ανακοινώσεις.. Η εικόνα αλλάζει συνεχώς και αναλόγως πρέπει να παίρνουμε μέτρα. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σύνεση και από την άλλη να δούμε πως θα αντέξουμε οικονομικά ως χώρα. Αυτά τα δύο πρέπει να ταιριάξουμε.
Εμείς και η Φιλανδία είμαστε κίτρινες χώρες   και έχουμε περιοχές πράσινες. Όταν βλέπεις ότι μιλάμε για πανδημία ελεγχόμενη, που αλλού είναι ανεξέλεγκτη, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας. Λάθη γίνονται , το έχει αναγνωρίσει και ο πρωθυπουργός…
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε λιγότερα τεστ, όμως πάμε καλύτερα. Πως θα εξελιχτεί τις επόμενες ημέρες,  κανένας δεν το ξέρει. Έχουμε δώσει βαρύτητα και στον εμβολιασμό, ώστε να δημιουργηθεί ανοσία. Θεωρώ ότι πάμε προς το καλύτερο, όμως πάντα καραδοκεί ένα τρίτο κύμα.  Δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση. Δεν υπάρχει κανόνας που πρέπει να ακολουθήσουμε, σχεδιασμούς κάνουμε. Όποιος λέει ότι θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα ,θεωρώ ότι πρέπει να τον πάρουμε στα αστεία.
Έχουμε δεχτεί μεγάλη πρόκληση από την  αντιπολίτευση, ότι κάποιοι καιροσκοπούν… το να οδηγηθούμε τώρα κάπου, χωρίς στοιχεία και υπόβαθρο, θα ήταν λίγο παρακινδυνευμένο να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά τώρα που ο καθένας στο διαδίκτυο, λέει ότι θέλει. Πρέπει να ελέγχουμε τη πληροφορία, από πού έρχεται.
ΕΜΒΟΛΙΑ                       
Εξελίσσονται πολύ καλά, έχουν εμβολιαστεί 200 υγειονομικοί, ταυτόχρονα ξεκίνησαν  και οι άνω των 85 ετών.
Από Τετάρτη ξεκινάνε εμβολιασμοί και στο ΕΦΚΑ ,στο πρώην ΙΚΑ. Ανάλογα με τη ροή, θα αυξήσουμε και τις γραμμές εμβολιασμών και στα 2 κέντρα. Μειώνουμε για λόγους ασφάλειας. Θεωρούμε ότι καλύτερα να είμαστε σε οργανωμένα κέντρα, για να μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση. Με υπευθυνότητα και ασφάλεια, έτσι θα συνεχίσουμε
ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ – ΕΣΤΙΑΣΗ
 Εξετάζεται η πιθανότητα να ανοίξουμε την εστίαση, με θερμάστρες σε εξωτερικούς χώρους. Είναι δύσκολο για εσωτερικούς χώρους. Κάτι επίσημο δεν έχουμε ,γίνεται προσπάθεια και έλεγχος.
Δεν είναι η ώρα γι α να ανοίξουμε και να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όχι όμως τόσο, ώστε να ανοίξει όλη η αγορά.
Παράπονα έχουν ακουστεί από επιχειρηματίες, όμως η μεγάλη πλειοψηφία, είναι ικανοποιημένη και από την άλλη, όταν ένα κατάστημα έχει τζίρο 10 χιλιάδες το χρόνο, αυτό που μπορεί να πάρει, είναι αντίστοιχα ποσά. Θεωρώ ότι παράπονα μπορεί να υπάρχουν, όμως αυτή είναι, η δυνατότητα που υπάρχει. Για το α΄ τρίμηνο προγραμματίζεται να δοθούν επτάμισι δις, για να υπάρξει ρευστότητα.
Από τα  κονδύλια που φτάνουν στη Ζάκυνθο τα 5μισυ εκατομ., δόθηκαν για ληξιπρόθεσμα, πληρώθηκε το δάνειο της  εμπορικής και  τα 3900 εκατομ., για τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΥΑΖ, που  τα έδωσε απευθείας η κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, έρχονταΙ κονδύλια και πρέπει να δούμε, αν όντως πηγαίνουν εκεί που πρέπει. Έχει έρθει 1 εκατομμύριο για τον covid, και πληροφορούμε ότι σχεδιάζεται υπογειοποίηση κάδων. Διαφωνώ,  μπορούμε να το κάνουμε από το πράσινο ταμείο αυτό. Αυτά τα χρήματα, είναι για ευπαθείς ομάδες, για σχολεία,για να παρθούν μέτρα.
ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Προχωρούν καλά. Εξασφαλίσαμε τα 3 εκατομμύρια για τα ρήγματα από τους σεισμούς το 2018 και προχωράμε με γοργούς ρυθμούς
Τον επόμενο μήνα θα γίνουν παρεμβάσεις μπροστά από το Strada Marina.  Βλάβη έχει και ο τραπεζοειδής… Έχουμε συγκεκριμένο έργο που εκτελούμε και μέρα με τη μέρα αναμένουμε, για ν α ξεκινήσουμε να υλοποιούμε και τα έργα που φαίνονται στο μαστερπλαν
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εδώ και 2 εβδομάδες  ασκώ παράλληλα καθήκοντα και στο νοσοκομείο. Είμαι πολλές ώρες εκεί κάθε πρωί. Έχω κάνει ήδη 2 εφημερίες , συμμετέχω στις εφημερίες των αργιών και είναι μία συμβολική κίνηση, ότι μέσα σε αυτή τη πανδημία και εγώ προσπαθώ.
Μέχρι τέλος Ιουνίου θα προσφέρω κι εγώ όσο μπορώ, μιας και η βουλή συνεδριάζει με μικρό αριθμό ,και  αύριο κι εγώ θα μιλήσω με τηλεδιάσκεψη.
 Ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός ιδιωτών, που θα έρχονται στο νοσοκομείο και θα έχουμε και γιατρούς που έχουν τελειώσει ειδικότητα, αλλά χρωστούν το αγροτικό. Θα έρθουν για 1 χρόνο στη Ζάκυνθο για ν α συνδράμουν το έργο στο νοσοκομείο.
Στο νοσοκομείο είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σώζονται ζωές στη ΜΕΘ. Είναι καλή  μονάδα με καλούς γιατρούς και χαίρομαι που συνέβαλα να ανοίξει. Αυτό για εμένα είναι το μεγαλύτερο έργο που θεωρώ ότι έκανα σαν βουλευτής»

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent